dimarts, 24 de novembre del 2009

Una casa a la tardor

Diria que aquesta tardor està sent més calorosa del que seria normal. De fet, l'any passat per aquestes dates, ja nevava! I va estar nevant fins al mes de març.

Aquest any però, les temperatures són molt altes. Ara mateix, la mínima nocturna és d'uns 10º i la màxima diürna d'uns 16º. O sigui, temperatures realment agradables, però més altes del que caldria esperar.

De totes formes, els arbres no es guien per les temperatures, sinó per les hores de sol. Com que les hores de sol són força estables en el curs dels anys, els arbres han seguit el seu procés natural de perdre les fulles.

Hi ha una planta trepadora que em sorprèn molt. A l'estiu té la fulla verda, però abans de perdre-la, es torna tota de color vermell. Per mostrar-vos-ho, he fet una petita recopilació de fotos d'una paret que està maquíssima amb tots aquests colors.

La primera fotografia és del 6 d'octubre. Tot es veu molt verdós, tot i que es pot apreciar com el procés d'envermellir les fulles ha començat.

La segona fotografia correspon al 25 d'octubre. En aquest cas, podem veure tota la façana vermella. Suposo que era el moment culminant d'aquest procés.


Després però, tenim una fotografia del 3 de novembre, en la que ja es veu com les fulles han anat caient.

A dia d'avui, la façana només té les branques de la planta trepadora. No hi queda cap fulla. Així que no val la pena posar cap altra fotografia, perquè ja us podeu imaginar quin aspecte té.

I és que encara que les temperatures siguin inusualment altes, l'hivern es va apropant. I això els arbres ho saben.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest any fa calor i sembla que el hivern no vulgui venir, Aquí tenim les temperatures de 14º la mínima i una màxima de 19º a l'ombra més o menys i la setmana que bé és decembre.
Cada cop tenim el temps més trasbalsat.
Molt bonica la casa de la tardor.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Les estacions d'esquí estant retardant la seva data d'inici perquè aquest any i de m oment res de res.
Però ja fa anys que el temps ens té acostumats a aquestes coses rares. Així és la metereologia avui en dia.
El metereoleg ha pronosticat que les temperatures baixaran en picat la setmana vinent.
Assumpció