Per tal de seguir el meu procés d'integració, ahir vaig provar una recepta d'Internet, escollida entre els centenars que van aparèixer...
Spekulatius
Ingredients:
- 300 g de farina
- 150 g de mantega
- 125 g de sucre moreno
- 60 g d'ametlla mòlta
- 30 g d'ametlla en làmines
- 1 ou
- 1 cullera petita de canyella
- la pell d'una llimona ratllada
- 1 sobre de llevat (o una cullera petita)
- un polsim de clau mòlt
- un polsim de cardamom
A més a més, necessitarem farina per treballar la massa còmodament.

Procediment:
Barrejar la mantega, el sucre i l'ou uns 10 minuts, fins que estigui ben cremós. Per comoditat, he utilitzat la batedora elèctrica.
Afegir les espècies (canyella, clau i cardamom), la pell de la llimona i les ametlles mòltes. Barrejar-ho ben barrejat amb una forquilla.
Afegir seguidament la farina i el llevat i continuar barrejant-ho amb la forquilla fins que sigui una massa compacta i consistent.
Finalment, tapar la massa amb paper film i deixar-ho a la nevera un mínim d'una hora, per tal que les espècies donin el gust esperat.
Preparem una zona de treball amb farina, per a que no s'enganxin les galetes.
Allà agafem la massa i amb un rodet l'amasem i la preparem.
Li donem la forma que vulguem i ho posem a la safata de forn, prèviament enfarinada.
Posem damunt de les galetes l'ametlla en làmines i premem suaument per a que s'enganxin.

Esperar que es refredin, abans de menjar-les.
L'experiència:
He començat a barrejar la mantega, el sucre i l'ou amb una batedora tradicional. Però de seguida m'he cansat i he optat per l'elèctrica. No sabia si els 10 minuts feien referència a la batedora tradicional o a l'elèctrica. En qualsevol cas, davant el dubte, he optat per estar-hi 10 minuts.
Com que no tenia rodet de cuina, he utilitzat una ampolla de vi ben rentada. I la veritat, ha funcionat molt bé! Evidentment, la massa s'ha enganxat a vegades, però en general ha anat molt bé.
Els motlles de les tradicionals Spekulatius són cavalls i molins. Jo no en tenia, així que he utilitzat uns altres motlles, ben divertits. La safata aviat se m'ha quedat petita degut a les formes empleades. He intentat fer galetes més gruixudes, però s'han acabat tocant i en el procés de cocció enganxant.
Per cert, em pensava que tenia ametlla en làmines i m'he trobat que tenia ametlla en gra! N'hi he posat, però no s'ha enganxat de la forma esperada.
Per coure les Spekulatius, n'he tingut prou amb 15 minuts i tot i així, les galetes de les cantonades se m'han cremat una mica.
La recepta posava que calia comptar amb 3 hores: una per preparar la massa, una per deixar-la refredar i una per fer les galetes. Com que he fet altres coses pel mig, diria que he trigat una mica més de 3 hores... Tot i així, els panellets donen més feina que les galetes! :-P
Amb aquesta recepta i utilitzant el motlle rectangular clàssic, cada galeta aportaria unes 80 calories.
El resultat:
Aquí teniu les galetes acabades de sortir del forn.

Us poso una altra foto amb les galetes emplatades, a punt de menjar-ne unes quantes...

2 comentaris:
Per suposat que en vull, la llàstima és que no les puc provar, deuen estar molt bones, Veig que t'agrada força cuinar, per això es necessita temps i a vegades falta trobar aquest temps, encara que en tinguis ganes.
Bon profit i no us empatxeu.
Mª Rosa.
Snif, snif !!
¡¡ Yo quiero una !!
buaaaaa......
:-)
Cuando vuelvas para aquí ya nos harás unas cuantas y nos invitas a los amigos ¿no?
:-)
Publica un comentari a l'entrada