dimecres, 18 de novembre del 2009

Cigrons especiats amb tomàquets

Degut a la meva afició de provar noves receptes a la cuina, vaig comprar cardamom, una espècie que forma part de les meves infusions preferides i també de molts plats d'origen oriental. Combina perfectament amb la canyella, el gingebre i el clau.

Avui us presento una recepta que he trobat mentre navegava per la xarxa i que m'ha resultat molt interessant.

Cigrons especiats amb tomàquets

Ingredients:

- un raig d'oli d'oliva
- una ceba mitjana
- un gra d'all
- 2 culleres petites de comí
- 1/4 de cullera petita de cardamom
- un bitxo (tallat a trossos petits amb unes tisores)
- 2 claus (o el seu equivalent en pols)
- 1 patata petita
- 2 tomàquets
- 35 gr de llenties
- 200 gr de cigrons cuits i escorreguts
- 2 cullerades de tomàquet concentrat
- 300 ml de brou de verdures

Procediment:

Escalfem l'oli d'oliva en una cassola i hi afegim la ceba i l'all.
Quan la ceba estigui daurada, hi afegim les espècies fins que desprenguin el seu aroma.

A continuació afegir la patata pelada i en trossos petits, el brou, els tomàquets trossejats (poden ser pelats si us molesten les pells i les llavors), el tomàquet concentrat, les llenties i els cigrons. Es deixa coure a foc lent fins que les llenties estiguin toves, uns 30 minuts en el meu cas.

L'experiència:

No he seguit al peu de la lletra les mides de la recepta, ja que tenia un pot de 265 grams de cigrons i he adaptat les xifres als cigrons. Tot i així, no hi ha hagut complicacions, ja que és un plat molt senzill de fer i que entra especialment bé amb temperatures baixes.

Amb aquestes quantitats, m'han sortit dues porcions senceres. De totes formes, es pot guardar el sobrant a la nevera i menjar-lo durant els propers dos dies, que els gustos no haurien de canviar.

Veient la llista dels ingredients, me l'esperava un plat més aviat fort. En canvi, ha resultat ser un plat molt gustós on el comí ha agafat el gust dominant de les espècies.

El resultat:

Aquí teniu els cigrons.

Si voleu menjar llegums d'una manera diferent, us recomano de debò provar aquest plat! Es tracta d'una combinació molt saludable i saborosa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

primer de tot dir-te que aquest plat té molt bona pinta i ha d'està buníssim. Dos cops a la setmana faig llegums, llenties amb arròs cigrons o mongetes ja que són molt nutritives, porten ferro, disminueixen el colesterol i al portar fibra ajuda a la prevenció de la obesitat encara que la gent cregui el contrari.
Tindrem que provar aquest plat tant apetitós que has fet.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Ahir vaig coure mongetes de la manera tradicional; és a dir posant-les en remull la nit anterior i dues hores més o menys de cocció. El resultat és fantàstic i es pot fer amb les mongetes el que es vulgui. A mí m'encantes soles, amb botifarra... i després fregides o bullides amb col i flor.
El teu plat de cigrons està molt bé perquè es veu molt ben combinat i això vol dir bona nutrició.
Assumpció.