dilluns, 14 de març de 2011

La revolució energètica ha començat!

Estem vivint una espècie de pel·lícula de terror, amb la diferència que gràcies a les tecnologies, l'estem vivint minut a minut.

A hores d'ara, encara no se sap què passarà a Japó, país acostumat als terratrèmols, però no pas als Tsunamis que aquests poden provocar. Japó està patint ara mateix una important crisis nuclear que té a tot el món pendent, ja que sembla ser que els reactors han començat a desfer-se i no se sap quines seran les conseqüències del que tot això està provocant en la població.

Intueixo que aquesta notícia és una tragèdia de magnitud similar a la Segona Guerra Mundial, però tinc clar que l'ésser humà en sortirà reforçat de tot això -tot i que a llarg termini-. De moment, si mirem la borsa, que reflexa el que pensa la gent, trobem que les empreses d'assegurances i les d'energia convencional estan baixant, alhora que les empreses d'energies renovables estan pujant com l'escuma.

Alemanya porta ja mesos discutint sobre l'energia nuclear. Recentment havien allargat el període de funcionament de les centrals alemanyes 14 anys. Avui però, han suspès això i han començat estudis per analitzar la seguretat real de les centrals i la possibilitat de migrar ràpidament cap a les energies renovables.

A tot arreu es pregunta si les centrals cal apagar-les com més aviat millor. I la resposta és contundent! En un programa de televisió, el 88% dels alemanys que hi ha participat, afirmen que estan a favor de l'apagada nuclear!

Cal destacar que hi ha gent que diu que l'ús d'energies renovables no és viable perquè faria pujar la factura elèctrica i que per tant, és més cara que l'energia nuclear. Davant d'aquesta afirmació, jo només dic dues coses, per fer reflexionar a qui estigui interessat:

- El cost d'un desastre nuclear, està inclòs a la factura de la llum? Ah no! Que és un cost que es paga després!!! Glups! (Ai que pot sortir més car del que sembla!)

- En canvi, el cost de la inversió inicial en renovables, va inclòs a la factura de la llum. A més a més, en cas de catàstrofe, només caldria tornar a instal.lar els components, però no hi hauria cap residu dels que dura anys i panys.

Gràcies a Internet, podem veure moltes reaccions més ràpidament que mai. És un moment històric! Hem començat la revolució energètica!!!!

En què crec que consistirà aquesta revolució?

1.- La producció d'energia serà descentralitzada, començant per l'energia que puguem generar a casa o a qualsevol empresa.

2.- Els edificis estaran més ben aïllats, evitant un excessiu consum en la climatització

3.- La climatització dels edificis estarà basada, principalment, en energia geotèrmica. Per exemple, per refredar l'aire, no s'utilitzarà un compressor, sinó que aquest es farà circular pel terra, on la temperatura és quasi constant tot l'any: uns 10ºC

4.- Els cotxes tindran finalment una bateria eficient. On i com es recarregarà la bateria, és un tema que crec que està massa obert. Una alternativa podria ser a les benzineres.

5.- Per emmagatzemar l'energia solar, s'utilitzaran unes noves "piles", que simplement guardaran l'energia sota terra, per poder-la utilitzar per la nit i transportar-la a zones on hi hagi més demanda.

6.- La inversió en energies renovables pujarà, amb la qual cosa en els propers anys avançarem més ràpidament que fins ara, i potser la tecnologia que avui dia coneixem, millorarà la seva productivitat molt més de l'esperat.


És tot això utòpic? Hm! Qui sap?! Jo no tinc cap bola de vidre i no puc predir el futur, però tinc clar que les coses seguiran canviant, tal com sempre han fet. Encara que a nosaltres ens costi acceptar els canvis, una cosa està clara: canviem! Tot canvia!

Recordeu-ho bé. Estem vivint un moment històric i que marcarà un abans i un després en l'ús i la producció de les energies. I també canviarà el pensament de la gent, d'una forma que no s'ha vist fins ara. El poble estarà molt més unit que abans!

I com diu la dita: "La unió fa la força".

1 comentari:

Anònim ha dit...

Els terratrèmols i els tsunamis són fenomens naturals que són inevitables. Però les Centrals nuclears SÍ que es poden evitar i s'han d'evitar per el bé de tothom.

Mª Rosa.