dimecres, 27 d’octubre del 2010

Taschenwärmer = Escalfa-butxaques

Com ja sabeu, a Alemanya fa fred. I de fet, ja fa uns dies que gaudim de temperatures força baixes, molt properes a les que tindrem durant l'hivern.

Amb aquestes temperatures, encara que em posi guants, les mans se'm queden gelades i semblen més un glaçó de gel que el que s'espera d'unes mans. Sembla ser però, que hi ha més gent amb aquest problema, així que algú va descobrir de forma totalment casual, els escalfa-butxaques!

Què és un escalfa-butxaques? Doncs és una bosseta com la que veieu a la imatge. El contingut de la bossa és un líquid i un tros de metall. Per activar-la, es doblega la placa metàl·lica i el líquid es solidifica alhora que desprèn una agradable calor. És el moment ideal de posar la bosseta entre les mans i escalfar-se.

Dura calent uns 30 minuts!

I el millor de tot, és que es pot tornar a utilitzar! Per fer-ho, cal posar la bosseta al foc en aigua bullent i deixar-ho fins que es torni a quedar líquid. Això acostumen a ser uns 10 minuts. En aquest estat, es retira la bossa del foc i es deixa refredar. Per tornar-la a activar, només cal tornar a doblegar la peça metàl·lica!

Jo trobo que és una solució ideal pels dies freds que cal anar pel carrer o a la muntanya i que se sap que les mans ens quedaran ben glaçades. Em pregunto si deu ser útil per evitar els penellons! Us agrada la idea d'aquestes bossetes d'escalfor? ;-)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Per tenir les mans calentes és una bona solució i m'agrada molt aquesta idea de les bossetes escalfa-butxaques. Per prevenir l'aparició dels molestos penellons és fonamental que les persones predisposades mantinguin calentes les parts del cos que més l'afecten i segur que així no et surten penellons en tot l'hivern.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Penso que és molt bona idea, però encara seria millor si durés tot el temps o no s'hagués de reescalfar, ja que això farà que no s'utilitzi massa.
Dubto, però, que pugui ser eficaç pels penellons, que qui els pateix, ja sap el què son.
Assumpció.

Jose Luis ha dit...

Lástima que sólo sea media hora. Pero te llevas tres y tienes hora y media de calorcito agradable.

¿Donde se compra?

:-)

Natàlia ha dit...

Jose Luis: En Alemania lo venden en muchas tiendas. En otros países no lo sé... :-/