diumenge, 31 d’octubre del 2010

Castanyes al forn... i panellets!

Avui es celebra la castanyada a la meva terra. A Alemanya no. Però com que és la millor època de les castanyes, aquí també hi ha gent que es dedica a collir-les i a fer-les al forn. Com les fan? Doncs bàsicament al forn. Una possible manera és utilitzar un recipient de fang i posar les castanyes a coure. Jo he descobert, que les castanyes m'agraden de totes les maneres!

He de dir que vam posar masses castanyes de cop i que vam haver de tornar aquesta "cassola-castanyera" al forn vàries vegades; és a dir, vam fer les castanyes a capes.

Reunir-se amb els amics amb l'excusa de menjar castanyes està molt bé, però també és bona idea acompanyar les castanyes dels dolços típics de l'època. En el cas de Catalunya, els panellets! Els panellets són fets de massapà i això també agrada als alemanys, així que seguint la recepta que utilitzo des de fa anys, vam fer un parell de safates de panellets.

A part dels típics de pinyons i coco, vam fer petits experiments. Vam fer boletes de xocolata amb canyella i vam fer unes boletes farcides amb gel de codony. A Alemanya no venen el codony en barra, però sí que tenen un gel que utilitzen per als pastissos. Aquest gel el vam aprofitar per farcir un model de panellets.

He de dir, que són uns dolços que m'agraden molt!

Si bé a Catalunya la castanyada és una dolça tradició, a Alemanya és una excusa perfecte per poder quedar amb els amics i passar unes hores a la cuina "jugant" a fer panellets! ;-)

Feu el que feu aquesta nit, que ho passeu bé! Jo menjaré uns quants panellets! :-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

T'han quedat uns panellets molt ben fets i deuen estar boníssims.
Aquí com cada any hem celebrat la "Castanyada" i desitjo que aquesta tradició que reuneix a les famílies i amics menjant panellets castanyes i moniatos duri sempre, ja que últimament es va ajuntant la castanyada amb la festa de halloween.
Es poden fer festes a gust de tothom, però sempre respectan la tradició nostra.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Dona la impressió que son molt bons. Jo aquest any encara no n'he menjat i no he fet la castanyada en el seu dia.
Viva la castanyada!! i a mantenir-la ben viva.
Assumpció.