diumenge, 29 d’agost del 2010

Regensburg

El riu Danubi és el segon riu més llarg d'Europa i és, per tant, un riu de vital importància, al costat del qual han sorgit nombroses ciutats. Una d'aquestes ciutats és Regensburg, que en català és diu Ratisbona... Quina collonada això de la traducció dels noms de les ciutats! Si no us importa, la seguiré anomenant Regensburg.

Si us agrada l'estil medieval, heu de visitar aquesta ciutat. El seu casc històric és patrimoni històric de la humanitat, confirmant que la ciutat és molt i molt bella!

Al riu Danubi es poden trobar molts creuers que fan una parada per poder visitar la ciutat. És en aquest moment, quan un reconeix a simple vista la importància que tenen tan el riu com Regensburg.

L'entrada al casc antic de la ciutat és a través d'un pont de pedra que porta allà més de 200 anys. El pont, ja impressiona. No sé si és habitual o no, però nosaltres vam trobar allà uns músics celtes que ens introduïen en un ambient medieval.

A l'altra banda del pont, un es troba amb una ciutat bonica on els porticons de les finestres estan pintats en blanc i vermell, donant un aire peculiar a l'edifici.

Caminant pel centre es troben molts edificis amb referències religioses, tots ells molt ben cuidats i plens de flors, fent goig de veure.

I seguint passejant, dóna la impressió que a cada carrer es pot trobar un element representatiu de la ciutat, com la basílica que es veu a la imatge posterior.

Entre les obres més espectaculars de la ciutat destaca la catedral de Sant Pere, d'estil gòtic i una de les més importants de tot Alemanya. Es van necessitar més de 200 anys per a poder-la construir.

A les fotografies no es pot apreciar tot l'encant de la ciutat, així que si esteu pensant en anar de vacances, us recomano que la visiteu en directe, segur que us agrada! :-)

Si voleu informació sobre la ciutat o el mapa per a visitar-la, ho podreu trobar a la pàgina web de Regensburg. Hi ha diversos idiomes, entre ells l'espanyol.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla una ciutat preciosa junt amb el riu Danubi, a les fotos es pot veure com es de bonic "Regensburg".
Per cert, el nom que se li dona amb català "Ratisbona" sembla que no tingui rés a veure amb el seu nom original alemany. Els noms de les ciutats no es tindrien que traduir.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Regensburg és una ciutat molt i molt maca i la Catedral de Sant Pere és una passada, tot i que recorda moltíssim la de Barcelona ja que és del mateix estil.
Assumpció.

Mika ha dit...

Oh, schade dass ihr schon in Regensburg wart. Wir wollten an einem der nächsten Wochenenden hinfahren und auch die Walhalla anschauen.
Wenn die Bäume langsam bunt werden, dann sieht das da am schönsten aus.