diumenge, 1 d’agost del 2010

Baviera lliure de fum

La gran notícia del dia, es que a partir d'avui, Baviera està lliure de fum! Ja no es pot fumar en cap local públic! :-)


No sé si recordareu que fa uns mesos una iniciativa popular va posar-se a recollir signatures per endurir la llei del tabac a Baviera. Un 10% dels habitants amb dret a vot, havien de signar-hi a favor. I el darrer dia, es van veure llargues cues a l'ajuntament de Munich per poder signar. Va anar just, però van aconseguir el més d'un milió de signatures necessàries.

El següent pas va ser portar la proposta a referèndum i que el poble decidís. I el 61% dels electors, van decidir prohibir totalment el tabac.

Així que a partir d'avui, ja es pot anar tranquil·lament a bars, restaurants i altres locals d'oci que ningú fumarà. És un bon esdeveniment pels no fumadors, mentre que per la gent que fuma, és una oportunitat excel·lent per deixar el tabac...

A més a més, arrel de l'èxit, a altres estats d'Alemanya, ja han aparegut noves iniciatives populars per eradicar els fumadors passius. Hi ha molt d'optimisme i es creu que mica a mica, el tabac passarà a ser història en aquest país.

I tot això s'inicia a la conservadora Baviera, que en aquest tema és una pionera. Avui és doncs, un dia de joia i felicitat a Baviera! :-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com que jo no sóc fumadora, em sembla molt bé aquesta llei,per a mí i per tota la gent que no fuma i vol preservar la seva salut, però si fos fumadora estaria que trinaria.
Les prohibicions em fan una mica de "yu-yu", perquè en tenim cada dia més!.
Hauríem de tenir-ne prou amb recomanacions i incentius en lloc de prohibicions, però, es clar que la gent no en fa cas de les bones intencions. M'explico o no?
Assumpció.

Anònim ha dit...

És una bona noticia, ja que els fumadors han tingut molt poc raspeta amb les persones no fumadores.
Desitjo que es deixi de fumar per la salut de tothom.

Mª Rosa.