dilluns, 19 de juliol del 2010

Funcionen fins a 32ºC

Avui us parlaré dels ferrocarrils alemanys, en concret del tren d'alta velocitat: ICE.

Per la seva velocitat, el preu del viatge és relativament car. A més a més, amb la política de reducció de costos (amb la conseqüent baixada de la qualitat), darrerament hi ha hagut força problemes i la gent està una mica amoïnada. De totes maneres, els responsables de l'ICE estan tranquils: tenen la situació sota control! ;-)

Fixeu-vos en la publicitat gràfica, en la que es veu que ells no tenen por de res perquè estan ben preparats... "Alle reden vom Wetter. Wir nicht" - diu l'anunci (en català: "Tothom parla del temps. Nosaltres no")

I de fet, a l'hivern sempre han tingut problemes. Però els darrers dies, han tingut una altra mena d'incidències...

Resulta que un grup de joves va viatjar en el seu tren, en un recorregut de llarga distància. Les temperatures a fora eren de més de 35º, però a dins del tren, l'aire condicionat no funcionava i les finestres no es poden obrir. Així que allà a dins hi havia més de 50º. Els joves es van queixar i van ser traslladats en un segon tren.

La mala sort va voler que en el segon tren l'aire condicionat tampoc funcionés i que més de 27 estudiants haguessin de ser atesos a l'hospital per problemes derivats de les altes temperatures que van haver de suportar durant massa hores. Molts d'ells es van desmaiar durant el trajecte, ofegats de calor.

La policia va iniciar les investigacions acusant a la companyia ferroviària de dos delictes: negligència o imprudència amb ferits i omissió d'auxili.

Mica a mica, van anar sortint a la llum més casos de trens, en els que no funcionava l'aire condicionat. I van saltar totes les alarmes!!! Els aires condicionats d'aquests trens, no funcionen bé si a fora hi ha més de 32ºC!!!

És a dir, si l'aire només funciona fins a 32ºC, de què serveix? Està clar que tot és culpa de la reducció de costos, que ha fet que instal·lessin uns dispositius més econòmics. Però això té unes conseqüències. A mi el tema em sembla molt greu. 32ºC no em sembla una temperatura tan exagerada. Tot i que a Alemanya no deu ser gaire habitual, segur que uns quants dies a l'any arriben a aquestes temperatures. Així doncs, que els ICE no tinguin aire més enllà d'aquesta temperatura, em sembla un error gravíssim!

Us deixo links (en alemany) a la notícia:
Uns adolescents es desmaien en el ICE per la calor
L'aire condicionat de l'ICE només funciona fins a 32ºC

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I els alemanys que són tan responsables!!!!!
Em sembla terrible el que expliques dels trens d'alta velocitat "ICE" i a més fen trajectes llarcs que tinguin aquesta mena de problemes.
Desitjo que desprès del que va passar ho arreglin el més aviat posible per el bé de tothom.

Mª Rosa.

Jose Luis ha dit...

Tendrian que haber roto las ventanas, para que entrase aire. Al menos una o dos.

Quien fuera a decir que los alemanes se verían en esa tesitura ¿verdad?

:-)

Natàlia ha dit...

Jose Luis: Una mujer intentó romper una ventana.. ¡pero no lo consiguió! Por lo visto, no supo utilizar bien el martillo rompe-cristales o el cristal era demasiado fuerte...