dissabte, 15 de maig del 2010

Curant a la planta

Sembla ser que darrerament se m'estan posant malaltes les plantes. Fa unes setmanes es va posar malalta una planta. La planta segueix viva, però fa una mica de pena. En el tractament per eliminar els bitxos causants del problema, les fulles van patir molt i ha quedat una mica "pelada"... Sembla ser però, que mica a mica va millorant.

Aquesta setmana, s'ha posat malalta una altra planta...

Com podeu observar, la planta era de la família de la palmera. Era una planta bonica i saludable que semblava molt contenta allà on estava. I de fet, fins fa pocs dies, feia molt bona cara... fins que va començar a anar cap per baix... Us amplio una foto amb l'àrea afectada:

Vam imprimir les fotos i vam plantar-nos a la botiga de plantes. I ens va dir l'experta:

- No haureu donat adob a la planta a l'hivern, oi? (Doncs sí)
- No haureu regat la planta massa, oi? (Doncs sí)
- No tindreu la planta amb hidrocultura, oi? (Doncs sí)

Pel que sembla, la planta va anar creixent i les arrels van ocupar tot el test. La mala sort va voler que gràcies al sistema d'hidrocultura, les arrels de la planta estiguessin constantment en contacte amb l'aigua, cosa que no va agradar-li gens. Es veu que és una planta que entre regat i regat (cada dues setmanes), vol quedar-se seca. I no va poder ser. A més a més, el adob que va rebre a l'hivern no el va tolerar.

La dependenta va ser radical:

- Si voleu salvar la planta, l'heu de tallar ben curta i posar cera a la punta, per a que no s'assequi el tronc
- A més, us recomanaria que la transplantéssiu i que no la poséssiu en hidrocultura (el sistema de les pedretes de mida mitjana que es veu a la primera foto).

Dit i fet! Aquí teniu la nostra planta, una vegada iniciat el tractament de curació.

Només han quedat dos petits tronquets. Confiem de totes maneres, que la planta torni a fer goig en unes setmanes. Ja us explicaré si l'aconseguim salvar o si n'hem de comprar una de nova... ;-)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta planta la tinc jo, és una "Dracaena Marginata" s'han va posar malalta, tenia la cotxinilla cotonosa, em van dir que hi poses un insecticida, però em vaig posar massa i em van caure totes les fulles, pensava que s'havia mort i la vaig deixar al balcó, al cap d'un temps van començar a sortir fulles i ara està preciosa, la rego quan veig que la terra està seca (cada dos setmanes més o menys).
Desitjo que tu també tinguis la mateixa sort,ja que és una planta molt bonica.

Mª Rosa.

Jose Luis ha dit...

Cuando era pequeño teniamos tres geranios en una ventana. Al irnos de vacaciones las regábamos bien, y dejábamos una botella con un agujerito que fuera haciendo el gota a gota.

Nada, todo inútil. Al llegar de vacaciones me encontraba los tres geranios secos.

Y me ponía muy triste. Mi madre me decía que no pasaba nada, que las regaba y que volverían a estar verdes.

Y así era.

Las plantas son resistentes.

:-)

Natàlia ha dit...

A veure si teniu raó i la planta es recupera! :-)