dijous, 29 d’abril del 2010

La crema protectora solar

No sé si recordareu que al gener vaig anar a visitar al dermatòleg... Va ser la primera visita d'unes quantes, ja que es pot dir que em trobo "en tractament" i encara no m'han donat el vist-i-plau.

La dermatòloga em va dir que cada vegada que es prova com reacciona la pell a un nou producte, cal fer-ho durant un mínim de 4 setmanes, ja que aquest és el cicle de vida de la pell i per tant, passades 4 setmanes totes les cèl·lules són noves i s'han adaptat al producte. És aleshores quan es pot avaluar si funciona o si no funciona de la forma esperada.

També em va dir que a mida que fes més sol, la meva pell milloraria molt i ràpidament, ja que el sol és molt beneficiós i això la pell ho agraeix.

I ara que ha començat el bon temps, el meu tractament ha canviat! Des d'ara i fins a l'octubre, cada matí he d'utilitzar crema protectora solar i al vespre seguir amb el tractament. Em va recomanar utilitzar com a mínim factor 40!!! Em va dir que tot i que el meu cos no necessiti un factor tan elevat, la cara és molt sensible i cal protegir-la bé. O sigui, que tot i que el sol és tan i tan beneficiós, cal que vagi ben protegida...

I em va recomanar la següent família de cremes solars:


Em va dir que el que necessitava era una crema solar d'aparença similar a la llet, però sense greixos. I la família que em va recomanar és d'aquestes característiques.

No vaig trobar el factor 40. Només podia triar entre 30 o 50+. Vaig agafar el 30, tot i que recordo que em va especificar "més de 40", condició que el 30 no compleix. Creieu que hagués estat millor agafar el 50+?

Aquesta família de cremes, utilitza menys filtres químics ("Butyl Methoxydibenzolynmethane") que les generacions anteriors de cremes solars. És a dir, se suposa que té una fórmula millorada, pensada per ser "més saludable". El líquid és dens i l'ampolla inclou una bola com les dels pinta-ungles, per afavorir que es remeni bé.

De moment, el primer dia amb la meva nova "crema de dia", he tingut la sensació que la meva cara des seguida s'ha posat a brillar més del compte, completament oliosa.

Ja que la dermatòloga diu que cal esperar 4 setmanes... seguiré provant aquest producte i a veure què tal. Si veig que no funciona de la forma prevista, sempre puc buscar alguna altra marca, que no tingui greixos.

Una cosa que m'ha agradat d'aquest producte és la següent definició dels rajos:

UVA: mit "A" wie Alterung oder Allergie (en català: "envelliment o al·lèrgia")
UVB: mit "B" wie Bräune oder Sonnenbrand (en català: "Moreno o cremat")

A més, posa que no té perfum, ni parabens, és foto-estable i no afavoreix l'aparició d'acne.

No sé quants de vosaltres utilitzeu crema solar cada dia, però sembla que és recomanable fer-ho! Com m'ha dit la dermatòloga... fins a l'octubre!

Avisats esteu! ;-)

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui dia, les proteccions solars són cada vegada més altes. El sol és beneficios per el nostre organisme, però hem d'anar amb comte.
La protecció solar "30" em sembla molt bé, el sol encara no és massa fort, però si el metge et va dir protecció "40", jo ho consultaria amb la dependenta o farmacèutica.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Segurament que deu ser recomanable utilitzar cremes d'aquest tipus, però a mí em sembla un "engorro" Es a dir que no em fa cap gràcia de posar-me'n. La meva germana porta un 50 o 60 i se li veu una cara molt rara. A ella es veu que no li pot tocar el sol tot i que el que més li agrada és anar a la platja a l'estiu. Això sí; porta la "sombrilla".
Assumpció.

Natàlia ha dit...

Aquesta crema és especial per a la cara i no es nota...
El segon i el tercer dia, la cara no ha brillat com el primer dia.
Es veu una cara completament normal.

Natàlia ha dit...

Mª Rosa: ja li vaig preguntar a la farmacèutica i no va aportar gran cosa...

Jose Luis ha dit...

¿Y si sudas mucho? Porque yo, en verano, debería llevarme una toalla conmigo, de lo que sudo.

Ya me imagino, además de la toalla, el bote de crema, para reponer la que se ha perdido al sudar.


Ops.... ¿Los caballeros también tenemos que ponernos esa crema o sólo es para las damas?

:-)

Natàlia ha dit...

Jose Luis: La crema no pone nada de "Hombres o mujeres", así que es para todos los públicos.

Yo es que soy de sudar poco, pero la farmacéutica sí que destacó que si sudaba mucho, que tendría que hacer más aplicaciones.

De todas formas, se supone que es "water resistant", lo que significa que debe soportar un poco de sudor... ;-)

Jose Luis ha dit...

"water resistant"??

En mi caso debería ser "cataratas del niágara resistant", jeje.

Ta luego !!

Natàlia ha dit...

Por cierto, ha sido ponerme la crema... y ponerse a llover!!!

¿Cuándo volverá a salir el sol?

Anònim ha dit...

El meu home utilitza aquesta crema quan surt en bicicleta... Ja que aquí, a Mallorca sol fer sempre sol, és molt recomanable. De totes les que ha provades aquesta és la que millors resultats li ha donat.
És una mica cara, però val la pena!
I per cert, el meu marit sua, sua, sua i sua... però sembla que la crema no li molesta :)
Jero.