diumenge, 18 d’abril del 2010

Debuggant el rentavaixelles

A vegades, un bon dia els electrodomèstics deixen de funcionar.

Això ens ha passat amb el rentavaixelles. Així que hem procedit a utilitzar el sistema de debug, per tal de poder identificar el problema i potser, solucionar-lo.

En primer lloc, hem obert la tapa per veure si algun botó s'havia encallat...

Posteriorment, hem comprovat que l'aigua pot sortir del rentavaixelles, però lamentablement, no entra nova aigua.

A la foto podeu veure la gran quantitat de cal que hi ha per tot el circuit. Hem intentar eliminar la cal de tot arreu on hem arribat. El resultat, per ara no ha estat satisfactori.

Si, hem detectat el problema: no entra aigua.
No, no hem pogut solucionar-lo.

Aconseguirem trobar i reparar la peça que impedeix l'entrada de l'aigua? Haurem de comprar un nou rentavaixelles? Això pot ser tota una aventura en els pisos de lloguer...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No us queda un altre remei que avisar a un tècnic, pot ser que sigui una averia sezilla i no valgui massa.
El vinagre (del barat) és un anticalç molt bo.
Un cop al més va bé rentar el rentaplats buit tiran un bas de vinagre i fer el cicle complert.

Mª Rosa.

David ha dit...

1. Heu provat, a mes de l'antical -molt abrassiu- el vinagre? (ja ho se, remei de l'avia, pero qui sap, potser funciona)

2. Fa uns mesos vaig poder anar a una presentacio sobre la planta desalinitzadora de Barcelona. Tot era impresionant, i tot tecnicament tenia la seva explicacio, motiu per ser, i finalitat: una etapa recull l'aigua de dins l'ocea, aquesta es posa a alta pressio per ser filtrada, la presio sobrant es reutilitza per crear presio a la nova entrant, i finalment, l'aigua pura sortint gairabe cristalina: se li afegeix calç. La explicacio d'aquest ultim pas: no fer mal be les tuberies d'aigua de la companyia d'aigues.

La pregunta es... si hi ha regions amb quantitats de calç molt inferior a les de Barcelona, com es que no n'afegeixen tambe per evitar el petiment de les tuberies?

Resumint: molta sort amb la calç.

Natàlia ha dit...

Gràcies David pels consells i idees...

Tot i que no vam poder acabar el nostre procés de debuggat, vam arribar a la conclusió, que amb una probabilitat del 80%, s'ha espatllat l'electrovàlvula d'entrada que permet que l'aigua entri al circuit.

Com que la nostra seguretat és només d'un 80% i com que l'aparell té més de 15 anys, hem començat els tràmits burocràtics d'informar que s'ha espatllat i que ens diguin què podem fer...

Paciència i gràcies pels consells!