dimecres, 24 de febrer del 2010

Els Jocs Olímpics d'hivern

Aquests dies són els Jocs Olímpics d'hivern a Vancouver.

Jo sempre havia pensat que els Jocs Olímpics d'hivern era una versió descafeïnada dels autèntics Jocs Olímpics, com els que Barcelona va oferir l'any 1992 o Munich el 1972. Pensava que era una versió pensada en acontentar tots els esportistes de disciplines lligades al fred i a la neu, que no podien participar a les autèntiques olimpíades que es celebren a l'estiu.

Sí, sé que de petita tenia dos jocs s'ordinador relacionats amb les olimpíades - un anomenat "Winter Games" i un altre "Summer Games"- , però seguia creient que els autèntics i de debò són els que es fan a l'estiu.

Ara que estic a Alemanya, estic veient que la importància dels Jocs d'hivern és la mateixa que els d'estiu, l'únic problema és que per un país con Espanya, on la neu està reduïda a quatre llocs d'alta muntanya, no hi ha prou representació per fer un paper decent. Per això, jo sempre havia crescut amb la falsa idea al cap. Per cert, Portugal viu les olimpíades com els espanyols! ;-) Va sortir a la tele una notícia en la que deien que un dels seus representants d'esquí de fons havia quedat l'últim.

Aquí, des de fa uns dies, es viuen a diari hores i hores d'olimpíades per tot arreu! Acompanyades, lògicament, de moltes medalles.

Mai se m'havia passat pel cap que la importància d'unes olimpíades, estigués relacionada amb la climatologia de la zona!

1 comentari:

Anònim ha dit...

És normal que en aquests països de fred i neu, la gent sigui aficionada a els esports d'hivern i per suposat guanyin tantes medalles, quan aquí el que més bé se'ns dona són els esports d'estiu sobretot el de vela on es gunyen també medalles.
Aquí per el canal Tele deporte i per el canal dos, també moltes hores del dia fan els jocs Olímpics de Vancouver.

Mª Rosa.