divendres, 8 de gener del 2010

Patinant sobre la font de Karlsplatz

Al centre de Munich es troba la plaça de Karlsplatz, que pels muniquesos sempre serà coneguda com a Stachus, que era el nom original de la plaça. Va ser el rei Carles II Teodor de Baviera (1724-1799) el que va voler que la plaça portés el seu nom, en contra de la voluntat del poble.

És un lloc ben turístic que canvia d'activitat en funció de l'època de l'any. Quan la font funciona, la gent s'hi pot fer fotos...

De fet, jo m'hi he fet fotos intentant captar una altra forma de banderes alemanyes: la perruca-bandera. Tal com he comentat altres vegades, els alemanys són moooolt patriòtics. Ho porten al cap! ;-)

En canvi, quan fa fred, tanquen la font i la reconverteixen en una pista de patinatge sobre gel.

Com que la pista està situada al damunt de la font, no és gaire gran. És per tant, una pista ideal per a nens. De fet, està pensada per tal que els més menuts puguin aprendre fàcilment a patinar. Com? Doncs hi ha un munt d'óssos amb esquís que rellisquen sobre el gel. Aquests óssos són un punt de suport per aprendre a patinar. Són l'equivalent dels caminadors dels nens petits, en versió patinador! ;-)

A mi em sembla una idea genial poder aprofitar tan bé els racons de la ciutat. He d'afegir que aquests óssos per aprendre a patinar, em van fascinar. Si fos petita, de ben segur que demanaria als meus pares anar allà a aprendre a patinar! ;-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una idea molt original i divertida amb aquests ossets que animen a els més patits a patinar i així segur que aprenen ràpid.
El millor d'aquesta font que és molt bonica, és que es pot fer servir al hivern com a pista de patinar i a l'estiu per gaudir d'ella.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

M'ha sorprès molt agradablement aquesta font i la seva utilització per a patinar.
A tots els nens els ha d'encantar per força. I a mí també m'hagués encantat quan era petita. Però això no ho vaig veure mai el el lloc on vivia.
Assumpció.