De petita m'agradava anar a casa de la meva àvia i mirar a la cuina si hi havia algun plat d'arròs amb llet, per poder menjar. Oh! Estava tan bo! Sempre m'ha agradat menjar-ne, ja que em porta molts records de la meva àvia i la meva besàvia (Q.E.P.D).
Quan vaig venir a Alemanya, em va fer molta gràcia veure que també és típic menjar arròs amb llet. La sorpresa però, va venir quan el vaig provar! :-S És un plat que mengen calent i que té gust a les papilles que menjava de petita.
Així que després de temps i temps dient que faria arròs amb llet, ahir em vaig decidir. La recepta que utilitzo és la clàssica i queda igual de bo que el de la meva àvia.
Arròs amb llet
Ingredients (per a quatre persones):
- 1 litre de llet (de vaca o de soja)
- 1/2 branca de canyella
- 125 gr de sucre (o 100 gr. si s'utilitza llet de soja)
- 150 gr d'arròs
- La pell d'una llimona
- Opcional: La pell d'una taronja
- Canyella mòlta
Procediment:
Pelem la llimona (i la taronja) sense arribar a la part blanca, que amargaria el postre.
Es posa a bullir la llet amb la branca de canyella i la pell de la llimona (i la taronja).
Quan comenci a bullir s'hi afegeix l'arròs, prèviament rentat, i es deixa coure lentament durant 20 minuts, removent de tant en tant.
S'afegeix el sucre i es segueix coent lentament durant uns altres 15 minuts més, fins que s'obtingui una textura cremosa.
Es reparteix en recipients individuals i s'hi tira la canyella en pols pel damunt.
L'experiència:
Per primera vegada, he provat de fer l'arròs amb llet de soja enlloc de llet de vaca.
Com que la llet de soja acostuma a tenir una mica de sucre, per tal de fer-la més saborosa, he hagut de modificar la quantitat de sucre de la recepta original.
El resultat:
El plat ha quedat deliciós, com sempre! Els alemanys que l'han provat han quedat sorpresos del bon gust que té gràcies a les espècies (llimona i canyella), que ells no utilitzen habitualment en la preparació d'aquest plat.
divendres, 29 de gener del 2010
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
3 comentaris:
Nyam!! Que bò! M'encanta l'arrós amb llet i m'encanta la canyella.
Provaré de fer-ho com dius, sempre em ballent les quantitats.
Salutacions des de Barcelona, avui assoleiada.
Uf doncs jo tot el contrari. no m'agrada gens ni mica. és la barreja perfecte de 2 ingredients que no m'agraden. l'arrós i la llet.
Puegggsss!!!
L'arròs amb llet m'encanta, està buníssim, amb llet de soja no l'he provat mai, serà qüestió de provar-la.
Mª Rosa.
Publica un comentari a l'entrada