diumenge, 6 de desembre del 2009

Firefox supera a Internet Explorer

Aquest desembre s'ha produït a Alemanya un fet històric, el qual crec que marca la tendència actual en l'ús dels navegadors. Després de 10 anys d'hegemonia d'Internet Explorer, el seu principal competidor Mozilla Firefox, l'ha superat en ús.

El naixement de Firefox es va produir després de la decadència del famós Netscape Navigator, que va tenir greus problemes d'estabilitat i rendiment en la seva versió 6. Aquests problemes van fer que molta gent perdés la paciència i decidís passar a utilitzar l'Internet Explorer. Va ser llavors quan es van produir els anys daurats per a l'Internet Explorer.

Firefox va sortir al mercat al 2004. Està fet a partir de codi lliure i utilitza el motor de Netscape Navigator, els problemes del qual van intentar corregir. La seva popularitat va anar creixent progressivament, en especial degut a les extensions que permeten personalitzar el navegador als gustos de l'usuari.

És una notícia molt positiva, que a Alemanya el navegador majoritari sigui el Firefox.

Una altra de les coses sorprenents, que es desprenen d'aquesta notícia són les diferents versions. Firefox se les ha apanyades per tal d'actualitzar els seus usuaris a la darrera versió del navegador. Així doncs, el 44,2% dels usuaris utilitzen la versió 3. En canvi, els usuaris d'Internet Explorer utilitzen vàries versions (la 6, la 7 i la 8). Això és un problema de cara a la compatibilitat amb diferents pàgines webs.

És realment una bona notícia que Firefox hagi superat en ús a Internet Explorer. I pel que es desprèn de les gràfiques, la pèrdua de quota per part d'Explorer serà progressiva, amb independència de que Windows mantingui o no la seva hegemonia com a Sistema Operatiu.

Veurem què passarà els propers anys...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Encara que jo no hi entenc quasi rés d'ordenadors i de la seva evolució, crec que si Firefox és més ràpid millor i té més avantatges que Internet Explorer, val la pena canviar a Firefox.

Mª Rosa.