dimarts, 8 de desembre del 2009

El pessebre de Landshut

Landshut és una bonica ciutat situada a Baviera, la qual he visitat més d'una vegada. Aquesta vegada, ha estat una visita nadalenca. La ciutat estava preciosa, com sempre.

He fet una foto al pessebre principal de la ciutat.

Com es pot veure a la foto, hi ha molts elements que són iguals que en el pessebre català:

- Sant Josep i la mare de Déu
- El nen Jesús
- El bou i la mula

En canvi, hi ha més animals, com per exemple els ànecs i les ovelles. També podem veure a la foto, una nena que fa un obsequi al nen Jesús.

Com a detall més curiós... hi ha monedes! La gent les tira allà confiant que els portarà bona sort... Pel que sembla, tothom vol tenir bona sort! :-)

Els pessebres nadalencs alemanys són pel que sembla, molt similars als catalans.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Veig que és època de pessebres a molts llocs. El que no sé si duraria gaire per aquí són les monedes al terra. Em sembla que mentre uns les tirarien d'altres les recullirien. Per tant ja no les tiraria la gent.
Assumpció.

Natàlia ha dit...

La foto està feta a través de la reixa... És a dir, tot el que veues està dins una caseta i a la porta hi ha una reixa per tal que ningú entri i ho destrossi...

O sigui que la confiança és la mateixa a Alemanya que a Espanya! :P

Anònim ha dit...

Un pessebre molt bonic, amb un encant de l'època medieval com és la ciutat de Landshut, semblant als pessebres d'aquí, l'única diferencia a part dels vestits és el de les monedes, un detall curiós i que la gent ho deu fer amb molt de gust per tenir bona sort.

Mª Rosa.