dimecres, 9 de desembre del 2009

Arròs 3 delícies

Sempre hi ha menjar que un troba a faltar. En el meu cas, no he trobat a faltar el pernil ibèric, del qual la meva mare m'ha anat proveint de tant en tant. El que havia trobat a faltar era l'arròs 3 delícies! L'havia menjat als restaurants xinesos i també pre-congelat.

Aquí no n'he trobat. Així que he hagut de buscar la recepta i fer-lo amb una estoneta (uns 40 minuts). El resultat m'ha encantat! Em pregunto per què no havia fet abans arròs 3 delícies amb ingredients naturals...

Arròs 3 delícies

Ingredients (per a dues persones):

- 200 g d'arròs de Basmati
- 100 g de gambes pelades
- 100 g de pèsols congelats
- 1 pastanaga gran
- 50 g de pernil cuit
- 2 ous
- oli d'oliva
- sal
- Opcional: 2 cullerades de salsa de soja

Procediment:

Posem aproximadament un litro d'aigua i la posem a bullir. Quan ja bulli hi afegim la pastanaga sencera i pelada, juntament amb els pèsols. Afegir una mica de sal i deixar-ho coure uns 10 minuts.

Mentrestant agafem una paella i hi posem 1 cullerada d'oli. Batem els dos ous amb una mica de sal (i opcionalment una mica de sucre si volem donar-li un gust dolç). Amb l'ou hem de cobrir el fons de la paella per aconseguir una truita ben prima. Si la paella és petita, podem fer dues tandes de truita. Quan estigui feta, es treu del foc i es talla a tires. Ho reservem.

Tallem el pernil cuit en tires. Ho reservem.

Quan la pastanaga i els pèsols estiguin a punt ho apartem del foc i ho escorrem. Esperem a que es refredi una mica (que no cremi) i tallem la pastanaga a daus. Ho reservem.

Posem un litre d'aigua a bullir. Quan arrenqui el bull hi afegim l'arròs i mitja culleradeta de sal. Remenem de tant en tant. Ho posem a bullir 10 minuts per tal que quedi cuit però tirant a dur. Ho escorrem amb un colador i ho reservem.

Amb una paella gran hi afegim un bon raig d'oli d'oliva i saltegem les gambes durant uns 3 minuts. Quan agafin un color maco hi afegim l'arròs ben escorregut i opcionalment les dues cullerades de soja. Removem bé i saltegem durant un minut.

Finalment afegim tots els altres ingredients (truita, pèsols, pernil i pastanaga) i rectifiquem de sal.

Ja està preparat per menjar-se.

L'experiència:

No he pogut fer la recepta amb salsa de soja, ja que no en tenia.
Tampoc tenia pernil cuit, així que he afegit indiot cuit...

L'he trobat un plat entretingut i fàcil de fer.

El resultat:

Aquí teniu el plat del deliciós arròs 3 delícies, que tant havia trobat a faltar... ;-)

Segurament repetiré la recepta, ja que aquí no he trobat l'arròs en format congelat i així és millor, ja que menjo més saludablement! ;-)

1 comentari:

Anònim ha dit...

És un plat molt complert i saborós.
T'ha quedat molt bé i com el nom de la recepta ja ho diu és "un arròs molt deliciós".
Bon profit.

Mª Rosa.