dissabte, 24 d’octubre del 2009

Plat típic

Un plat típic a Baviera és el famós Leberkäse.

Tot i que es pot comprar ja cuit, també es pot comprar en forma de preparat per coure. En aquest cas, el Leberkäse necessita estar dues horetes al forn i després ja es pot menjar.

A la foto que us presento avui, es pot veure un kilogram acabat de sortir del forn al costat d'un plat antic bavarès. El que més m'agrada del plat són els colors dominants (blanc i blau) així com els dibuixos: cebes i flors. En certa manera em recorden als plats antics que havia vist a casa dels avis! :-)

Una forma de menjar el Leberkäse és posant-lo a dins d'un panet, anomenat en bavarès "Leberkassemmel". Es tracta d'un dels menjars ràpids més típics de la zona, i que es poden comprar a tota hora a quasi cada forneria o carnisseria.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Com que no sóc experta en Leberkasse, no entenc el perquè de la fal.lera dels alemans. A mí senzillament em sembla com si estigués menjant les famoses salsitxes de frankfurt.
Però està bó i més si s'acompanya amb l'amanida de Kartoffel, (patates) que està molt bona.
Assumpció.

Anònim ha dit...

Sembla com un pastis de carn i fa molt bona pinta, si és un menjar ràpid de fer encara millor.

Mª Rosa.

Natàlia ha dit...

És ràpid de fer si el compres que només l'hagis d'escalfar. Sino, necessita estar 2 hores al forn... I per fer-lo tot des del principi, ja no ho sé.