diumenge, 11 d’octubre del 2009

La truita de patates

Mai havia fet una truita de patates amb èxit. La meva mare em va dir que era degut a que em faltava un plat o una tapa adequada per girar la truita. Així que aquest estiu va venir amb una preciosa tapa gira-truites.

Amb aquesta tapa, em vaig animar a fer una truita de patates!

Truita de patates

Ingredients:

- 1 ceba mitjana
- 4 patates mitjanes
- 5 ous
- oli d'oliva i sal

Procediment:

Tallem la ceba en trossos petits i les patates en daus (o làmines, segons els gustos).
Posem a fregir la ceba amb força oli d'oliva.
Quan la ceba es veu tova i es comença a daurar i posem les patates. Hi afegim la sal.
Quan les patates estan ben fregides, les retirem en un plat i les escorrem.
Posem els ous en un vol i hi afegim sal. Seguidament ho barregem bé amb les patates.
Hi ha gent que hi afegeix una mica de llet per tal que estigui més esponjós.

Retirem l'excés d'oli de la paella fins que en quedi la quantitat ideal per a fer la truita.
Posem la mescla al foc quan l'oli estigui ben calent, a punt de treure un fumet blanc.
Quan veiem que apareixen com una espècie de bombolletes pel costat de la truita, ja li podem donar la volta, ja que l'altre banda està cuita.

L'experiència:

Em va sorprendre que fos més fàcil de fer del que m'esperava!

El gira-truites de la mare és fabulós i en cap moment va quedar la truita feta malbé durant el procés de girar-la.

Crec que hi hagués pogut posar una mica més d'ous i patates, ja que la paella era de 28 cm i va quedar molt planeta i poc esponjosa.

Com que era la meva primera truita, va quedar una mica curta de sal. Però això no va ser problema per gaudir del gust de l'autèntica truita de patates! :-)

El resultat:

Aquesta és la meva primera truita de patates!

Per mi la foto té tres elements imprescindibles!

- La truita en primer pla
- El ganivet Arcos d'Albacete, que ho talla tot!
- Al fons es veu un tros de la paella amb la tapa gira-truites

En fi, per mi ha estat una experiència molt important i per això la he volgut compartir amb tots vosaltres! :-)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

T'ha quedat força bé i això t'animarà a tornar-ne a fer i t'animaràs a anar fent petits canvis; posar-hi més patates perquè quedi una mica més alta i sigui una truita de patates més autèntica.
Pel que dius només l'has girat una vegada i jo ho faig més vegades per anar coent-la mérs mica en mica i mirar de què no se'm cremi.
però tohom té el seu mètode.
Ara que per a vosaltres dos només tampoc cal que la facis tant gran.
però si tens algú a dinar ja saps que pots quedar molt bé ( amb la meva tapadora)
Assumpció.

Anònim ha dit...

Ja estic content !!!

Almenys ha servit per alguna cosa la famosa tapadora "gegant" que va viatjar des de casa fins Alemanya.
No t'oblidis que també va viatjar "acompanyada" d'una paella i uns paquets de pernil envasats al buit.

Tan sols ens faltava portar les patates i algun ou... ;-)

El controlador de las maletes de l'Aeroport suposo que va quedar una mica sorprès quan va veure apareixa a la pantalla aquells estranys objectes...

La foto de la truita mol maca, nomes li falta fer una mica d'olor.

Jordi Girona

Anònim ha dit...

Per ser la primera truita de patates que fas t'ha quedat molt bé i segur que està boníssima.
Perquè sigui una bona truita no hi ha com unes bones patates, oli d'oliva i una mica de llet per quedar més esponjosa.
Segueix practicant i et convertiràs en una bona cuinera.

Mª Rosa.