dissabte, 26 de setembre del 2009

El rei del iodel

A Baviera la gent intenta mantenir les tradicions com bonament pot.

És habitual i normal sentir música tradicional per tot arreu. Per exemple, els caps de setmana d'estiu, molts "Biergarten" (lloc on anar a prendre una cervesa a l'aire lliure) ofereixen concerts en viu de forma que la gent pugui gaudir de la música en directe.

I ara que és l'Oktoberfest per la tele retransmeten l'ambient de l'esdeveniment, incloent-hi música tradicional. La música escollida per realitzar el programa inclou "iodel", aquells famosos cants tirolesos que de ben segur tots hem sentit alguna vegada.

Així que he decidit posar-vos una cançó de Franzl Lang, un famós muniquès que està considerat com "el rei del iodel" (en alemany: "Jodel-König"). La peça forma part del típic estil de música tradicional que sona a Baviera. Espero que us agradi! ;-)



Tot i que el vídeo té uns quants anys, l'home porta els famosos pantalons de cuir que segons la tradició bavaresa s'hereten de pares a fills. Aquests pantalons no passen mai de moda! :-)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sempre m'agradat molt aquesta música i com canten, no sabia que s'anomenava "iodel" i per suposat que m'ha encantat aquest vídeo tan alegre.
Que no mori mai aquesta música.

Mª Rosa.