dijous, 17 de setembre del 2009

Caçadors de bolets

A Tv3 el programa "Caçadors de bolets" és ja tot un clàssic.

Feia molts anys que jo no havia anat a buscar bolets i això que tenia tot el material necessari: La cistella de vímet i el ganivet.

En canvi, he anat a buscar bolets a Alemanya! L'equipament no era l'adequat, ja que dúiem una paperera de vímet lligada amb una cinta d'una bossa d'esport. El ganivet que portàvem al damunt era un de cuina que amb prou feines podia tallar bolets.

Els amics no anaven millor preparats: Duien una navalla suïssa que tampoc tallava bé els bolets i un petit cubell de plàstic, com aquells que habitualment contenen olives. Això sí, els amics anaven equipats amb un llibre per reconèixer els bolets.

I vam començar la cerca! Els amics van trobar un bolet molt preuat: una paloma (en llatí: "lepiota procera"). Hi ha gent que el confon amb altres bolets tòxics, però la mida i la cama "de tigre" del bolet no dóna lloc a dubtes: És un bolet considerat deliciós. Nosaltres ens vam haver de conformar amb una foto:

Vam seguir la cerca i tant els amics com nosaltres, vam trobar un altre bolet que se suposa que està molt bo. Aquest bolet es troba habitualment a prop dels bedolls (en alemany: "Birke") i per això els alemanys l'anomenen "El bolet del bedoll" (en alemany: "Birkenpilz". En català: "Abró de bedoll". En llatí: "Leccinum scabrum").

Per cuinar aquest bolet, vam mirar a Internet què havíem de fer. Vam haver de retirar la zona "esponjosa" del barret, el vam tallar a dauets i els vam passar per la paella amb una mica d'all i julivert. El seu gust va resultar molt delicat alhora que saborós. Efectivament, es tractava d'un bolet ben gustós.

També vam recollir uns quants "Pets de llop" joves (en llatí: "Lycoperdon perlatum"). Feien una olor a bolet molt forta. Tant en el llibre com per Internet es recomanava que el bolet es cuinés sense cap altre bolet. I així ho vam fer: Vam fer una truita de "Pets de llop". La truita estava bona, però el bolet no era tan bo com el del bedoll.

Haurem de seguir buscant bolets i... menjant-los! I és que en qualsevol cas, buscar bolets és una forma divertida de fer exercici i estar en contacte amb la naturalesa. El que falta, en qualsevol cas, és anar ben equipat! :-)

Actualització d'última hora

Aquí teniu la foto dels nostres bolets ja preparats per menjar-se! :-)


3 comentaris:

Anna ha dit...

Wie koche ich den Parasol:

Panieren wie ein Schnitzel!
Man nimmt ein Ei, verrührt es in einem Suppenteller und gibt bisschen Salz sowie Pfeffer dazu. In einen weiteren Suppenteller gibt man Paniermehl oder besser Semmelbrösel.
Den Pilzhut vom Stiel abschneiden! Den Hut komplett im Ei wenden und dann nochmal in den Semmelbröseln wenden, so dass alles gut bedeckt ist.
Bei niedriger Hitze (!!! sonst wird die Panade zu schnell schwarz und der Pilz ist nicht ganz durch - wie es bei unseren Birkenpilzen passiert ist) gut braten.

Dann Essen :)

Anònim ha dit...

Diuen que per tenir una bona temporada de bolets ha de ploure bastants dies seguits i tot just ha començat a ploure aquesta setmana, el mes d'agost ha sigut molt sec, però suposo que per la part de Berga, ja hi han bolets, aquí la temporada comença l'octubre o sigui que tot depèn del que passi aquests dies.
En aquestes fotos es veuen uns bolets que fan goix.

Mª Rosa.

Unknown ha dit...

Te dejo un enlace: http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=647525&idseccio_PK=1012
Ya sólo falta que los busquen por tí :D