dimarts, 4 d’agost del 2009

Segells d'adorn i segells reals

Els segells sempre han estat un element essencial en la correspondència clàssica. Per això, tot i que el servei postal es modernitzi, els segells donen un toc més personal. Un segell ha de ser bonic, amb colors vius, per tal que la gent s'animi a col·leccionar-los.

Seguint amb aquesta filosofia, he vist les primeres cartes amb un segell d'adorn! Fixeu-vos en la imatge i veureu que el segell està imprès en el sobre, imitant un segell autèntic! És tracta però, d'un segell de mentida que no té cap validesa.

De fet, per franquejar una carta, el correu postal alemany (Deutsche Post) proporciona una aplicació informàtica per imprimir còmodament els segells necessaris per poder enviar la correspondència.

I en el cas d'aquesta carta en concret, el segell real està imprès i es pot veure per la finestreta en la que es veu el nom del destinatari de la carta.

El requadre de la imatge que té punts blancs i negres, emmagatzema informació en un codi de barres semacode. Això és el veritable segell de la carta!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquí i a tot arreu estava molt arrelat la filatèlia, fins i tot el meu pare era un aficionat a col-leccionar segells i té un munt d'àlbums.
Les noves tecnologies ho han canviat tot.
Però m'entres segueixin existint els segells vius i bonics, com nostàlgica que soc, seguiré utilitzant-los, encara que nomès sigui per felicitar el Nadal.

Desitjo que no desapareixin mai.

Mª Rosa.