dimarts, 18 d’agost del 2009

Edificació amb totxos

Fem un petit resum del que trobem a Alemanya:

- Els espais lliures són grans
- Tot sembla més gran
- A l'hivern fa un fred que pela!

Unint tot això, trobem que cal edificar seguint els estàndards del país: adaptar-ho al fred i fer-ho ben gran!

Per això, aquí no utilitzen les mateixes totxanes o maons que a Catalunya, sinó que s'utilitzen uns totxos molt més grans... Mireu la foto!

Sincerament, són grans, molt grans! Amb aquests totxos fan totes les parets de la casa, incloses les interiors. És a dir, que aquí quan volen fer una reforma i intentar tirar una paret a terra, cal fer molta feina! Diria que les parets de Pladur no les coneixen pas!

Per si no podeu observar bé com de grans són aquests totxos, us poso una altra foto on es veuen en un palet. Cal dir que diria que els palets tenen la mateixa mida a tot arreu: a mi em sembla doncs, una mida estandarditzada.

Suposo que aquest element, deu ser un dels primers en la clau del bon aïllament tèrmic que tenen les cases.

Per cert! Diria que aquests totxos són quasi quadrats... Per tant, els alemanys tenen quadrades més coses a part de les botifarres! ;-)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sííí...també els totxos són quadrats!!!

Renoi quins totxos has de ser molt forçut per treballar amb ells. Amb aquest material i altres aïllants per molt que nevi, la gent està ven resguardada del fred. I jo em preguntava, gastaran molt en calefacció?.En aquests països tan freds sinó edifiquessin així, no podrien tenir calefacció, dons seria una ruïna. També amb aquests totxos tenen l'aventatge de no sentir soroll.

Mª Rosa.