dimarts, 7 de juliol del 2009

Unwetter

Algunes paraules alemanyes:

- Gewitter: Tempesta
- Wetter: Temps
- Unwetter: Temporal, és a dit, tot allò contrari al "bon" temps!

Doncs bé, darrerament (des de fa ja més de 2-3 setmanes) cada dia plou i hi ha tempestes per tot arreu. A la tele parlen ja no de "Gewitter", sinó del "Unwetter"! Cada tarda, se senten els trons per tot arreu, es veuen els llamps i fa un ruixat d'aquells que en pocs segons et deixa ben xop!

A la tele han ensenyat imatges d'inundacions i de màquines llevaneus, retirant grans capes de calamarsa!

També una línia de tren ha quedat inutilitzada perquè un despreniment de terra ha caigut sobre les vies. Els soferts usuaris s'han de carregar de paciència fins que la incidència estigui reparada, d'aquí a uns dies...

Ara per tant, val la pena consultar els mapes de prediccions de "unwetter": per exemple www.unwetterzentrale.de. Es pot trobar informació més genèrica a www.wetteronline.de o www.wetter.info.

Amb tot això, la setmana passada estava passejant quan em va atrapar una pluja força intensa. Vaig poder fer aquestes dues fotografies en un breu moment en el que vaig poder protegir la càmera. Fixeu-vos com la precipitació es pot veure en l'aigua.

El que també podeu comprovar és com després d'uns quants dies fent ruixats a qualsevol hora, el riu va de banda a banda i ha crescut molt!

Un bonic espectacle, que espero que dongui pas a l'estiu de debò: al bon temps.

Sí, enyoro el bon temps!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Diuen que desprès del mal temps arriba la calma, o sigui que arribarà l'estiu tard o d'hora, dons és el que toca.
Hi ha una dita que diu "hivern fred estiu calent" però a Alemanya no sé com deu funcionar això del temps, ja que de fret... deu n'hi do el que ha fet!.
En canvi aquí ha fet una ona de calor que era insuportable i no podies sortit de casa a l'hora del sol.
Desitjo que molt aviat puguis gaudir del bon temps i per això et dic un altre refran a veure si funciona, " Pluges de Juliol, encen el sol", que així sigui.

Mª Rosa.