dimarts, 28 de juliol del 2009

Bidons per a l'aigua de la pluja

Juliol és estadísticament el mes més plujós a Alemanya. De totes maneres, durant tot l'any, aquí plou més que no pas a la costa catalana.

Fem un petit resum:

- A Alemanya plou molt
- Els alemanys tenen consciència ecològica
- Als alemanys els encanten les plantes

Amb aquestes variables, tenim que els alemanys prefereixen regar les plantes amb aigua de la pluja enlloc d'aigua de l'aixeta. Què fan per aconseguir-ho? Doncs compren uns bidons per emmagatzemar l'aigua de la pluja, una petita bomba per treure l'aigua de dins i una mànega per regar les plantes còmodament.

Com omplen el bidó? Doncs aprofiten les canonades que recullen l'aigua de la teulada. Les canonades tenen una petita "finestreta" amb un filtre per retirar les fulles i evitar que s'embussi. I aquesta "finestreta" és la que s'aprofita per desviar l'aigua de la canonada cap al bidó.

A la foto es pot veure la desviació per a l'aigua de la pluja. El bidonet de la foto és de 210 litres, però hi ha bidons més grans. En qualsevol cas, és una bona forma d'utilitzar l'aigua de la pluja per regar.

3 comentaris:

Ángel ha dit...

Mi tutor tenía un depósito subterráneo donde recogía el agua de lluvia y lo usaba para su jardín/huerto y para el agua de la cisterna. Un buen invento.

Mikakami ha dit...

Hm, ich hätte nicht gedacht, dass es Regentonnen in Spanien nicht gibt ;)

Anònim ha dit...

Quan plou, tinc una galleda de fregar i aprofito l'aigua de pluja, ja que és molt bona per les plantes dons aquesta aigua no té calç. Avans es recuperava l'aigua de pluja per quan hi havia sequera, sobretot els pagesos, dons tenien uns dipòsits a les seves cases. Perquè ara que plou menys no es fa? no s'enten.

Felicito a els alemanys que encara que sigui un país que plou molt, no desaprofiten aquesta aigua.

Mª Rosa.