divendres, 8 de maig del 2009

Staffelsee

La cultura de la bicicleta està molt estesa a Alemanya i per tot arreu hi ha rutes ideals per aquest mitjà de transport, amb el que es pot gaudir del temps lliure. Si fa uns dies vam anar al llac Chiemsee, aquesta vegada hem anat al llac Staffelsee, un llac petitó situat al sud de Munich. Degut a les seves reduïdes mides, es pot donar tota la volta al llac en un agradable passeig d'uns 20 km.

L'excursió la vam començar a l'estació de tren de Murnau. En pocs moments, ja podíem contemplar d'unes fabuloses vistes del llac! :-)

Quan el llac es veu de prop, es poden prendre unes fotografies maquíssimes. Sembla un llac ideal per a fer-hi fotos i poder-les mirar després, revivint d'aquesta manera les sensacions obtingudes in situ.

No tot el passeig es desenvolupa amb vistes al llac, però constantment hi ha ocasions ideals per seguir fent fotos!

Els colors que es porten aquesta primavera són els grocs i els verds, sense oblidar el blau i el blanc del cel, que forma part de la bandera de Baviera!

En aquesta mena de rutes, resulta realment difícil perdre's, ja que força sovint es poden trobar mapes amb totes les rutes possibles de la zona i amb una petita explicació de la flora i la fauna.

Per tal que no hi hagi dubtes de per on segueix el camí, hi ha moltíssims cartells amb les senyalitzacions correspondents. Només cal saber quina és la ruta que s'està realitzant! ;-) En el nostre cas, fèiem la ruta "Staffelseerunde".

A diferència dels grans llacs, on hi ha més varietat de barques, en els llacs petits el que més abunda són les canoes i els caiacs.

Per cert, si observeu atentament la foto anterior, comprovareu que l'aigua no està completament cristal·lina. A la part inferior de la foto, es pot observar una espècie de tel groc. Això és el pol·len dels arbres, que ha anat a parar a l'aigua. M'ha sorprès la gran quantitat de pol·len que hi ha per tot arreu!

Durant tot el camí, hi havia molta gent passejant o practicant una mica de ciclisme. En qualsevol cas, hi havia espai per tots plegats.

El que més m'agrada de la següent foto és la combinació entre el verd-groc del camp, el camí serpentejant, els boscos amb diferents tonalitats de verds i el cel bavarès!

Quan el camí arriba a la seva fi, es torna a veure el llac, aquesta vegada des de l'altre vora de la riba i amb els Alps al darrera, observant atentament tot allò que passa. Per cert, aquesta vessant dels Alps, encara té una mica de neu! :-)

Aquí el camí és més planer que a la costa del llac Chiemsee. Al final, vam realitzar 22 Km a una velocitat mitja de prop de 14 km/h. Tot un passeig.

Personalment, tot i que la ruta del Chiemsee em va resultar més bonica, el Staffelsee té encant.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per ser un llac petit, déu n'hi do lo gran que és. A Munich no hi ha mar, però sí que hi ha molts llacs i rius que tots tenen el seu encant.
Les fotos l'has he trobat precioses amb tant de verd per tot arreu i això de poder anar amb bicicleta passejant per aquests llocs tant bonics, deu ser molt relaxant.
Vigila amb les al-lergies que ara és el temps i el llac es veu ple de pol-len.

Que segueixis gaudint d'aquestes excursions i de fer aquestes fotos tan boniques.

Mª Rosa.