dimecres, 15 d’abril del 2009

Viatge en el temps

A tots ens fa gràcia saber com es vivia en altres civilitzacions i temps...

Estava de turisme per Alemanya, concretament a la zona del Bodensee, el llag més gran que he vist mai... I vaig anar a parar a la ciutat de Unteruhldingen. A l'arribar a la ciutat, em va semblar molt ben cuidada.


De totes formes, només calia mirar la hora per veure que la possibilitat de viatjar a la Prehistòria estava molt a prop.


I el viatge a la Prehistòria és possible amb una visita al museu Pfahlbauten. Hi havia cua per entrar perquè recentment, en el programa del Maus van parlar-ne i molts nens volien visitar-lo. En qualsevol cas els preu és assequible: 7 euros.

Es tracta d'un museu obert que durant el bon temps rep les visites de la gent i els expliquen com funcionava tot a la Prehistòria i a l'hivern, quan fa mal temps, segueixen les excavacions arqueològiques que van servir de base per muntar allà el museu.

La visita era guiada. La guia que em va tocar, em va encantar! Ho explicava tot clarament i modulant la veu. A més repetia les coses... Em va encantar la forma en la que va dirigir la visita! Es notava que tenia experiència i es notava que li agradava la seva feina.

Només entrar al museu, és com anar més de 6000 anys enrera! Tot està realment ben cuidat...


Com que el llac Bodensee té variacions en el nivell de l'aigua al llarg de l'any, la gent de la zona va creure que era millor fer les cases elevades. De què estan fetes les cases? Doncs majoritàriament de fusta.



Cal destacar que per fer una casa trigaven aproximadament un any, ja que no tenien cap mena d'estrés. Per fer un forat a una pedra, trigaven aproximadament un dia sencer. A cada casa hi vivia una família d'una mitja de 8 membres. La gent moria aproximadament als 20 anys. Cada casa durava uns 16 anys, així que una casa servia per una generació sencera! :-)

Era un poble pescador, que vivia principalment dels peixos que pescaven al riu. De qualsevol forma, no tothom sabia nedar i alguns homes van morir ofegats al riu.

Tenien una cuina a les cases, però evitaven encendre-la gaire, ja que hi havia perill de que la casa es cremés o de que morissin asfixiats. Menjaven doncs, poc pa perquè aquest s'ha de coure.

De totes formes, quan feia bon temps, podien utilitzar una cuina exterior, tal com es pot veure a la foto inferior. També s'observa una fusta per assecar la roba.

La foto que ve a continuació, és la meva preferida. Es nota la tranquil·litat de la època: l'aigua, el paisatge, l'absència de la "civilització" moderna... Una meravella! :-)



Igualment, eren un poble organitzat i per evitar que qualsevol hi entrés, com per exemple gossos i animals salvatges, tenien portes i claus...


Per mi ha estat tota una sorpresa!

M'ha agradat molt i crec que si hagués tingut 12 anys m'hagués agradat encara més! :-)

A l'interior hi havia activitats per a nens i un d'ells va fer foc! Per fer foc, utilitzaven fongs! Feien saltar les espurmes des de les pedres fogueres i amb l'ajuda dels fongs dels arbres i de les plomes, aconseguien fer foc!

És una d'aquelles visites que tot i que no són tradicionals pel turisme, val la pena fer-la en especial a aquella gent interessada en la Prehistòria.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Fer una excursió així té de ser fascinant amí m'encanta tot el que sigui relacionat amb la Prehistòria i quan he vist les fotos he quedat meravellada. Deu ser molt interessant i tot es veu molt ben cuidat, el llac és molt gran.
Sembla mentida els pocs anys que abans vivia la gent i com vivien, però estic segura que el temps no els hi passava tan de pressa com a nosaltres.

Mª Rosa.