dilluns, 27 d’abril del 2009

S'ha acabat el nivell B2.3

Ja fa dies que no us explico com van els meus progressos amb l'idioma alemany...

Si el passat 26 de febrer vaig acabar el curs corresponent al nivell B2.2, el passat dijous 23 d'abril vaig acabar el curs del B2.3! :-)

El professor està molt content amb els meus progressos i per això he millorat els resultats del curs anterior, ja que aquesta vegada he tret un "mit gutem Erfolg" :-)

I jo segueixo encantada amb el que m'aporten els cursos! I és que els alemanys no estan preparats per explicar com funciona el seu idioma, per això, crec que anar a classes és la millor manera de poder aprendre l'idioma de forma normal.

He millorat durant aquest curs? Resposta: Sí!!!! :-)

Aquí hi ha les meves noves "habilitats":

- Puc estar en una reunió més d'una hora i entendre els temes principals que es tracten, sense haver de desconnectar
- Començo a entendre tot allò que donen per la tele: notícies, sèries, anuncis i pel.lícules. Però no sempre ho entenc! Hi ha dies que em perdo massa...
- Puc conversar amb la gent amb força fluïdesa. Jo crec que és aquí on més he millorat darrerament. Tot i que el vocabulari encara està insegur i fluixeja...

Estic realment contenta!
Porto 9 mesos a Alemanya, he anat a classes durant 7 mesos i... "parlo alemany"! Els resultats són impressionants, espectaculars! :-)

De totes formes, em queda moltíssim per millorar... Els meus pròxims objectius són:

- Fer el curs C1.1
- Preparar-me per l'examen del "Zentral Mittelstufe" (Examen "antic", però molt ben considerat, a mig camí entre el B2 i el C1).

Aquí teniu la llista de tots els exàmens que es poden fer en alemany.

I per a que us feu una idea de com és la complexitat de cada nivell, aquí teniu una llista aproximada de les hores de classe que són necessàries per superar cada nivell, tenint en compte que cada "subnivell" són unes 55 hores de classe (hores reals i no de 45 minuts!)...

- A1: 110 hores de classe
- A2: 110 hores de classe
- B1: 110 hores de classe
- B2: 165 hores de classe (Ja he acabat aquest nivell)
- C1: 165 hores de classe
- C2: 220 hores de classe

Com veieu, he acabat el B2 i estic només a meitat del camí... Però enlloc de 495 hores de classe, n'he fet 220. He de dir que per iniciar-me, vaig dedicar unes 50 ó 70 hores pel meu compte, majoritàriament durant els viatges amb la Renfe, amb un llibre d'autoaprenentatge que em va agradar molt: El método integral Larouse. Aquest llibre em va permetre començar les classes al nivell A2.2, tot i que la part oral fluixejava força.

No crec pas que faci tots els cursos, ja que necessito temps per assimilar i consolidar tot el que he après... I tampoc he de dedicar-me a la traducció o a la interpretació o a la literatura!! ;-)

Ara, una setmana de vacances i la setmana que ve... al curs C1.1!!! :-)

4 comentaris:

Ángel ha dit...

¡Olé!

Natàlia ha dit...

Gracias! :-)

He encontrado el nombre completo del examen que quiero prepararme:

"Goethe-Zertifikat C1: Zentrale Mittelstufenprüfung"

Anònim ha dit...

Enhorabona, un altre vegada ho has aconseguit, això té molt de mèrit, ja et falta menys per la recta final, i el millor és que pots conversar amb la gent.
Segueixo pensant que l'alemany és molt difícil.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Al final tant de sacrifici haurà valgut la pena.
Rnhorabona!
Assumpció.