dissabte, 25 d’abril del 2009

Reconèixer una forneria

Si alguna vegada aneu per Alemanya i voleu trobar una forneria, només heu de buscar un "Breze" al cartell. (En altres llocs es coneix com a "Brezel" o amb altres noms...)

Quan els veieu, haureu trobat una forneria!

Foto: Landshut

El Breze és originari de Baviera i allà és realment típic!
Tant que assenyalen de forma visible a quins establiments es pot comprar: a les forneries! ;-)

Però al Nord d'Alemanya, també hi ha "Breze" per poder reconèixer una forneria!

Foto: Lüneburg

Per cert, si no trobeu el Breze penjat damunt de la porta, busqueu la paraula "Bäckerei" ;-)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sempre ens has parlat d'aquest pa anomenat "Brezel" que és típic de Baviera i això que a Alemanya hi ha moltes classes de pa, aquest deu ser molt bo.
Dons bé, si un dia anem a Alemanya i busquem un forn tindrem en compte que tingui penjat o dibuixat a l'entrada un "Brezel" i també en comprarem per provar-lo.
Aquí els pans alemanys que es veuen són molt foscos de creals integrals o de sègol, nosaltres hem comprat els de sègol i són molt bons.

Mª Rosa.