diumenge, 19 d’abril del 2009

Landshut

Un dels llocs emblemàtics d'Alemanya que val la pena visitar és Landshut.

Landshut va ser la capital de Baviera abans que ho fos Munic. És una ciutat que conserva l'esperit medieval i cada quatre anys commemora un casament "polititzat" que va tenir lloc el 1475. Tot el poble hi col·labora i és un esdeveniment tant important que hi ha gent que ve de països tant llunyans com el Japó per veure l'espectacle. Aquest any se celebrarà l'anomenat "Landshuter Hochzeit", el qual m'agradaria anar a veure!

L'escut de la ciutat, que es pot veure en la següent foto, fa que la ciutat sigui coneguda com a "La ciutat dels tres cascs" (en alemany: "Dreihelmenstadt")

És una ciutat on predomina l'ambient medieval:

La ciutat està molt ben conservada. En la següent imatge es pot observar un passadís de fusta elevat, que jo no sé pas si tindria valor per caminar-hi!

Després del dur hivern a Landshut vaig tornar a veure color verd per tot arreu, cosa que em va agradar molt! :-)

Aquesta és l'entrada al castell on vivia la família de Ducs que governava Baviera en aquella època. Quan miro la foto, em trobo un paisatge relaxant i ben cuidat.

Una vegada s'ha entrat a dins, es pot observar un patí molt ben cuidat on groc és el color dominant.

Fent una ampliació a aquest pati interior, hi ha un pou que sembla fet per tirar-hi monedes i demanar desitjos. Lamentablement, està tancat i no s'hi pot tirar cap moneda... ;-) Sigui com sigui, té una arquitectura bella que proporciona elegància a la zona.

Una vegada fora de la zona d'aquest luxós castell, ens trobem un poble amb una arquitectura particular. Cadascuna de les cases està pintada d'un color diferent i les façanes estàn decorades amb aquestes puntes quadrades que veieu a les fotos:

Com que la foto anterior, degut a les ombres no s'aprecia bé del tot, us posaré una foto del carrer principal.

Cal destacar que l'ajuntament deu obligar a les cases a seguir una estètica que combini amb el que existeix. Fixeu-vos doncs en aquest McDonalds i comprovareu que el seu cartell és més discret del que seria normal per als establiments de la cadena.

Es tracta d'un poble que em va sorprendre de forma positiva, especialment per lo ben cuidat que està. Es pot passejar per la vorera del riu Isar, amb tot ple de flors i vistes al castell i a l'Església de Sant Martí, l'edifici més alt del món construït només amb totxos...

Landshut és doncs, una ciutat que espero visitar properament, per anar a veure el "Casament de Landshut" que celebren cada 4 anys! Imagino que per aquell esdeveniment, la ciutat estarà de gom a gom... Però, jo ho vull veure! ;-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A mí també m'agradaria de visitar aquesta ciutat que es veu preciosa. i espero poder-ho fer algun dia, si es possible.
M'encanten els teus comentaris i aclaracions en el teu blog.
Gràcies.
Assumpció.

Anònim ha dit...

Ostres!!!no pares de fer excursions a llocs molt bonics i aquesta ciutat medieval és preciosa, faràs bé si vas a la festa del "casament de Landshut", la festa medieval té que ser una passada.
T'han quedat unes fotos realment maques, les he ampliat i es veu una ciutat molt ben conservada i una arquitectura impressionant, sobretot l'Esglesia de Sant Martí.
Ja ens ho explicaràs si decideixes anar a la festa del "Casament de Landshut", dons si hi va gent de països tan llunyans, tu que estàs a prop no t'ho pots perdre, sinó tindràs que esperar quatre anys més per poder-hi anar.

Mª Rosa.