diumenge, 5 d’abril del 2009

Call a bike

El "Call a bike" és un servei de bicicletes que Deutsche Bahn ofereix a les principals ciutats alemanyes, inclosa Munich. És equivalent al Bicing de Barcelona, però el seu funcionament és una mica diferent.


Com funciona?

Per començar, l'usuari que vulgui utilitzar el servei, s'ha de donar d'alta al sistema.
Una vegada ho ha fet, pot agafar qualsevol bicicleta que vegi, trucar al número de telèfon que hi ha per desbloquejar la roda i... anar a on es vulgui!

No hi ha cap estació i les bicicletes es poden deixar a qualsevol lloc, protegides amb un cadenat que porten incorporat.


En la foto anterior, es veuen tres bicicletes al mig d'un carrer cèntric de la ciutat.

Com es pot veure, les bicicletes porten el logo del Deutsche Bahn en una espècie de seient o petit maleter/cistella, amb cordes per poder-hi lligar algun paquet.

Cada bicicleta porta el número de telèfon al que cal trucar per fer-la anar. També inclou el número concret de cada aparell a la roda del darrera. Les bicicletes porten incorporat un GPS per poder-les localitzar en cas que fos necessari.


Les bicicletes tenen tot allò que és necessari: llums, timbre, amortidor, canvi de marxes, etc... Si s'observa la foto amb detall és pot observar que la qualitat de les bicicletes és relativament alta.

El tema dels carrils bici està molt ben plantejat a Munich, ja que en general estan apartats tant dels vianants com dels cotxes, com es pot veure a la foto amb les 3 bicicletes. Els vianants no poden anar pel carril bicicleta. Està molt mal vist i és perillós, degut a la alta quantitat de bicicletes que habitualment hi circulen.


Quan costa?

Doncs hi ha dues tarifes:

- Una que va per minuts

- Una altra que és com un abonament anual, en la qual la primera mitja hora de cada trajecte és gratuïta i després es paga per minuts.

Hi ha descomptes pels clients abonats a títols de transport del Deutsche Bahn.

Si algun dia aneu a alguna de les principals ciutats alemanyes i voleu anar en bicicleta, recordeu l'existència d'aquest servei! :-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Un bon servei per anar amb bicicleta per la ciutat i més havent-hi carrils-bicis, jo no sé exactament com funciona a Barcelona, nomès que s'ha de deixar a un lloc establert per aqueste bicis. Això de poder-les deixar en qualsevol lloc, és ideal.
Les bicicletes es veuen de bona qualitat.
Si un dia venim a Alemania ja ho tindrem en compte.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Es veuen maques aquestes bicicletes i el servei està molt ben organitzat. Aquí, encara que el voldrien introduir, no estan prou mentalitzats i apart de Barcelona no se'n veuen. Jo l'utilitzaria sempre i quan en tingués ocasió.
Assumpció.