dimarts, 17 de març del 2009

Starkbierfest i la Crisi vista pels alemanys

Avui parlaré de dos temes, que tot i que no tenen res a veure, a mi em semblen curiosos... :-)


Starkbierfest

Aquest cap de setmana va ser la "Starkbierfest" (la festa de la cervesa amb cos). Vaig veure alguns cartells anunciant-ho i fins i tot parades especials, però no vaig saber de què es tractava, fins que el professor ens ho va explicar.

Resulta que en època de quaresma, la gent havia de menjar amb moderació però van decidir que podrien beure cervesa que els alimentés. I aleshores van crear la festa de la "Starkbierfest", on és beu cervesa molt fosca i forta. A diferència de l'Oktoberfest, que es fa al Theresienwiese de Munic, aquesta altra festa primaveral està molt més repartida. La gent va igualment amb els tradicionals vestits bavaresos entre els que s'inclouen els famosos pantalons de cuir verds o marrons (en alemany: "Lederhosen"), el barret que sembla que porti un pinzell d'afaitar incorporat i/o una ploma i les dones amb el Dirndl.


El professor ens ha recomanat que si volem veure la Baviera més tradicional, que anem a Bad Tölz. Diu que allà, cada cap de setmana, el 60% de la població vesteix amb aquesta indumentària tan típica. És impressionant!

Deia el professor, que quan al Nord d'Alemanya veuen algú vestit amb pantalons de cuir diuen: "Mira! Un bavarès!"


La Crisi vista pels alemanys

Com sabeu, hi ha Crisi a nivell mundial. Ara bé, sempre hi ha sectors que es beneficien dels mals temps. A Alemanya han augmentat les vendes de:

- Sabates: Pel que sembla, quan es venen pocs cotxes es compren moltes sabates.
- Maquillatge: Suposo que hi deu haver dones que intenten buscar un home ric... El maquillatge es ven ara més que mai!
- Mobles per la casa: Com que la gent surt menys, s'arreglen la casa per sentir-s'hi més còmodes i a gust
- Lego i Playmobil: Quan els nens estan a casa han d'estar ben entretinguts! I la millor manera és amb jocs de Lego i Playmobil!
- Dolços i xocolata: Sempre s'ha dit que la xocolata ajuda a estar menys deprimit. Així doncs, amb els temps que corren, els dolços i la xocolata són productes econòmics que reconforten l'esperit...

I... atenció a la notícia de la setmana... Algú del món del futbol ha demanat que cada alemany pagui 2 euros per poder subvencionar el món del futbol! La gent ha quedat sorpresa amb el que demana aquest home, ja que no tothom és aficionat a mirar el futbol per la tele i la mesura es considera injusta. Renoi! El món del futbol! Si l'únic que han de fer és reduir els salaris dels jugadors!!!

Ah! I arran de la massacre de Winnenden, els professors han demanat un augment de sou al considerar que la seva és una feina perillosa...


I això és tot per avui! :-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És curiós que celebrin dos festes de la cervesa, també és casual que el bavaresos vagin vestits com els tirolesos, o no tan... ja que el Tirol Austríac és a prop d'Alemanya, deu ser molt interessant anar a visitar aquest poble anomenat Bad Tölz i veure la gent vestida amb aquests típics vestits.

Aquí tan parlar de la crisis la gent gasta el mínim. Els que en surten beneficiats són com sempre els més rics, ja que poden comprar de tot i sobretot vivendes que han baixat bastant de preu, els que venen cotxes de segona mà, també ho tenen bé i com no? també els prestamistes.
Trobo fatal que aquest "algú" del futbol hagi dit l'o dels 2 euros, dons com bé dius, quí millor que pagar-ho els futbolistes?
Referent als mestres ho tenen malament, però també en altres professions, com joies, caixes, etc. avui dia vivim en un món de boijos i a la gent no li costa gens treure un arma.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

M'ha fet molta gràcia això del maquillatge. Quan les dones ens maquillem és perquè volem aconseguir millors resultats, però a vegades no funciona del tot aquest efecte o bé perquè es nota massa. Però a mí m'agrada la gent una mica maquillada. Els homes acostumen a ser una mica reticents.
Aquí no sé pas en què es deuen gastar els diners perquè hi ha una psicosi d'espant. Hi ha restaurants, però que tenen les mateixes cues que abans.
Assumpció.