diumenge, 15 de març del 2009

Prohibit fumar!

Sempre havia sentit dir que a Espanya es provocaven incendis per poder construir i que a Alemanya això no passava perquè hi havia una llei que no deixava requalificar un terreny cremat fins passats no sé si eren 25 o 50 anys...

Passejant, m'he trobat un cartell que m'ha indicat que la cultura de protecció del bosc és molt més gran a Alemanya. Fixeu-vos-hi bé:


Sabeu què posa el cartell?

Doncs posa que no es pot fer foc ni fumar al bosc! De forma permanent! És a dir, tots els dies de l'any! Tot i que aquí plou molt més que a les zones mediterrànies i que per tant, els boscos estan més humits i el risc d'incendis és menor, està prohibit fumar i evidentment, fer foc.

Si a Alemanya està prohibit tot l'any, per què a Catalunya només prohibeixen fer foc uns quants mesos a l'any? i... per què deixen fumar al bosc?

Quan veig coses com aquesta, m'adono que la societat alemanya és una societat respectuosa amb el medi ambient.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si ha de servir per evitar incendis, és una bona mesura. Aquí, però, posarien el crit al cel si implantessin aquesta llei. I és veritat, aquí el risc és una mica més elevat que a Alemanya.
Assumpció.

Anònim ha dit...

Tens raó a Alemanya és molt difícil cremar-se un bosc en canvi aquí cada any hi han incendis i com m'estimo molt la natura, em fa molta ràbia que els boscos no els netegin n'hi els protegeixin tal com cal.
Avui 15 de març s'inicia la prohibició de fer foc als boscos i s'allarga fins el 15 d'octubre, aquest any hi ha molt risc d'incendis, dons les pluges han fet cereixa molt la vegetació i els últims vents van fer caure molts arbres i branques.

Crec que sí, Alemanya és més respectuosa amb el medi ambient.
Mª Rosa.