dimarts, 31 de març del 2009

On puc comprar cigarrets?

Suposem que són les 3.00 de la matinada, tinc ganes de fumar i no tinc tabac. Què podria fer? Segurament em diríeu que anés a una benzinera... Però, què faig si no tinc cotxe?

Els alemanys, van pensar en el cas de les persones de l'exemple anterior i van considerar que la solució està en posar màquines expenedores de tabac a un lloc ben accessible: al bell mig del carrer.

Si recordeu, l'altre dia vaig mostrar-vos un xiringuito que també tenia una màquina de tabac.

Fixeu-vos però en aquesta altra fotografia:


Aquesta màquina està a una paret qualsevol. Si us hi fixeu, podreu veure que permet la possibilitat de pagar els cigarrets amb monedes o amb tarja moneder. No estic interessada en fer publicitat, però m'agradaria fer-vos notar que la tarja moneder és un gran invent! Seria bo que el seu ús estigués més estès...

A més a més, com que els alemanys són pràctics i tenen males condicions climatològiques, aprofiten la mateixa paret per posar un cartell per llogar places d'aparcament per a cotxes! Si a Catalunya aquests cartells acostumen a ser de paper, aquí hi ha gent que s'ho "curra" una mica més i els fa d'autèntica xapa!

Per cert, pel que he pogut llegir a la foto de la màquina, cal tenir més de 16 anys per comprar tabac. Per tant, per poder fer anar aquesta màquina, cal introduir una tarja bancària amb xip o posar el carnet de conduir en format europeu, per tal de demostrar que es té l'edat mínima per poder comprar el tabac... No ho he pogut provar perquè no fumo, però... Ara m'he quedat intrigada. Realment comproven aquestes màquines l'edat així?

Aquí ho teniu ampliat:


Amb aquestes màquines que hi ha per tot arreu, si fumeu i veniu a Alemanya, no tindreu cap problema per aconseguir paquets de cigarrets...

3 comentaris:

Ángel ha dit...

Yo tampoco fumo (me dijo mi madre que no lo hiciese porque si no no crecía) y cuando estuve en diciembre en Berlín probé a meter el DNI-e a ver si lo reconocía, y no, era

El sistema ese tendrá tres años o así, cuando vivía en Alemania las máquinas también estaban en la calle (al lado de las de recarga de móviles) y cualquiera podía comprar tabaco.

No sé, entre esto y lo de los periódicos en la calle, los alemanes son muy confiados.

Natàlia ha dit...

A Ángel:

Entonces, ¿pudiste comprar tabaco?
Ponía licencia de conducir europea o tarjeta de crédito con chip...

Creo que el DNI-e no es ninguno de esos dos...

Anònim ha dit...

Primer de tot felicitar-te per no fumar i no perjudicar els teus pulmons.
Per altre banda trobo que els alemanys no s'obliden de facilitar les coses a les persones. I perfecte si els més joves no poden accedir a el tabac, dons quan he vist de que anava la cosa, enseguida he pensat amb els menors d'edat.

Segueix així, sense fumar.
Mª Rosa.