dimarts, 3 de març del 2009

Monedes commemoratives

L'altre dia, em vaig trobar al moneder amb una moneda amb data del 2009.

Pel que sembla, és una moneda corresponent a una sèrie de monedes amb els estats alemanys. Aquest és el quart estat.

El Castell de Neuschwanstein de Baviera, apareixerà en una moneda el 2012. Està previst que la sèrie d'estats alemanys s'acabi el 2021. Hauria d'intentar aconseguir les tres primeres monedes de la sèrie i anar-les col·leccionant?

He estat buscant informació sobre les monedes commemoratives, i he trobat a la Wikipedia el següent link en el que es veuen totes les monedes de col·leccionisme, amb molta informació associada.

He trobat una moneda que m'ha fet gràcia:


Què té d'especial la moneda? Doncs que quan veig la imatge veig en Toni Albà de Polònia!!!

Com que darrerament miro vídeos amb humor al youtube, doncs aquí us poso un vídeo del curs de llatí que el Papa presenta. Com veieu, ell també ensenya idiomes i a mi això m'encanta! :-)

Fixeu-vos en la gran similitud amb el de debò...





En realitat, no sóc cap aficionada a la numismàtica! En canvi, sempre intento prendre'm les coses amb humor! :-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És una bona imitació, i han sapigut trobar el punt, que com a còmic també està una mica ridiculitzat. Avui per avui, riure és molt important. Deu ser per això que ens ha afectat majoritàriament, la notícia de'n Rubianes, per això i perquè se'l considerava una bona persona.
Avui "Rubianes solamente" a TV3.
Assumpció.

Anònim ha dit...

En Toni Albà fen de Papa Benedictin, t'ho passes de conuya i sí...! s'assembla molt a aquesta moneda, però és que tots imiten molt bé els seus personatges.
Per el temps que corren, no hi ha rés com fer riure a la gent. Per això i per considerar.l'ho una bona persona m'ha fet posar tan trista la mort d'en Pepe Rubianes.

Fer col.lecció de monedes, sembla molt inetressant.
Mª Rosa.