divendres, 13 de març del 2009

Die Amsel = La merla

L'ocell més comú a la zona és la merla (en alemany "die Amsel").

Dibuix de Toni Lombarte a: "Els Ocells del Parc de Vallparadís"

El mascle és negre i la femella és marró fosc. El bec pot ser groc o ataronjat.

Aquí hi ha merles per tot arreu. I des de fa unes setmanes, porten l'esperit primaveral al damunt: Se les sent cantar per tot arreu!

No sé on s'havien amagat durant tot l'hivern, ja que no se les sentia. Ara, en canvi, se les i se les veu a tot hora i per qualsevol lloc.

Trobo que els ocells donen molta sensació d'espai natural i transmeten també, el temps. A més bon temps, més canten! ¿Serà que els ocells també es posen contents quan surt el sol i es posen a cantar? Serà cantar universalment saludable per a totes les espècies de l'ecosistema? Ah! Qui ho sap?!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No havies vist mai les merles a casa teva, al teu territori original? Aquí n'hi ha moltíssimes i hi ha gent que n'està fins al cap d'amunt.
Temps enrera les merles es trobaven més als afores de les ciutats però ara i per motius diversos s'han acostat a les ciutats i conviuen més amb les persones.

Els ocells donen molta vida i són necessaris. També són indicadors del temps que fa.
Assumpció.

Anònim ha dit...

Tan la merla com el pardal, estan presents durant tot l'any a Catalunya, segur que tu n'havies vist un munt, ja que n'hi han moltes aquí, el cant de la merla és molt bonic i se les troba a ran de mar fins a les muntanyes i suporta molt bé els canvis de clima. A Alemania si no es deixen veure deu ser per les nevades que hi han, però ara que s'acosta la primavera, les merles i altres ocells amb els seus cants els torneràs a tenir a prop, el bon temps agrada a tothom.

Mª Rosa.

Antoni Lombarte Carrera ha dit...

Estimada Natàlia, sóc en Toni Lombarte, autor del dibuix de la merla. No tinc inconvenient que el pengisa la xarxa , però cita la font. aquest dibuix el vaig fer pel treball "Els ocells del parc de Vallparadís".

salut


Toni