dimecres, 4 de març del 2009

Comença el nou curs: B2.3

Ja han començat les classes del nou curs d'alemany, aquesta vegada el curs B2.3.

A classe érem 9 persones de diferents procedències:

- Taiwan
- Colòmbia
- Eslovàquia
- USA
- França
- Japó
- Xina
- Macedònia

El curs ha començat realment fort, ja que el professor ens ha posat un examen!! Tot i que no en sé el resultat, amb la meva seguretat al respondre les preguntes, he pogut comprovar com mica a mica vaig millorant el meu nivell d'alemany i això m'ha fet sentir bé.

En comparació a altres vegades, no he notat un salt de nivell important, sinó més aviat és una continuació.

El llibre del curs, forma part de la primera part d'un llibre pensat per preparar el nivell C1. Al final del nivell C1 es pot fer l'examen de "Mittelstufe". Jo no sé pas què faré, ja que el professor ha dit que per les tardes ofereixen menys cursos i que possiblement el curs que ve, no hi hagi ni C1.1, ni C1.2, sinó directament C2.1, nivell que ha dit que suposa un salt massa gran.

Cal afegir que aquesta vegada, l'oferta de cursos per la tarda és més gran que al gener. Suposo que passada la ressaca nadalenca, la gent ja s'ha tornat a apuntar... Igualment, falten alguns nivells...

L'anècdota del primer dia, ve protagonitzada per un home d'uns 40 anys i una noia d'uns 25. L'home va demanar que tota la classe ens parléssim de vostè, mentre que la noia es negava a parlar de vostès als companys. Al final el professor va prendre una solució salomònica: "Parlin-me de vostè a mi i entre vostès parlin-se com prefereixin"

En fi, no cal pensar en el què passarà... El que és important és que continuo millorant el meu alemany dia a dia. I estic convençuda de l'eficàcia d'anar a classes, així com de la utilitat de poder comunicar-me amb els alemanys en alemany!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que et vagi molt bé aquest nou curs el B2.3 i de moment concentrat en les classes i no pensis el que passarà més endavant.
El més sorprenent, és la varietat de gent que et trobes de països diferents, és una passada!!, aixì coneixeràs diverses cultures.
Molta sort.
Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Also sehr viel Glück mit der Studienkollegins!!!Què passa? no he utilitzat cap corrector ni res.
Ja me'n ensenyaràs.
Aprofita el temps tal i com ho estàs fent!
Assumpció