diumenge, 11 de gener del 2009

Vàters alemanys


Els vàters alemanys tradicionals són diferents als catalans... No són com el de la imatge, la qual pertany a un acudit molt divertit que ajuda a entendre com funciona la informàtica. És especialment graciosa l'eina de debug... Jejejeje!

Fixeu-vos en la imatge:


Veieu alguna cosa curiosa? Resulta que estan dissenyats per tal que quan es fa caca, aquesta quedi a la part de ceràmica del vàter, enlloc d'anar directament a dins de l'aigua.

Tot va començar anys enrere, quan les malalties eren més freqüents i els metges preguntaven: "I com són els excrements?"... I aleshores algú va tenir la idea de fer una safata extra llarga que permetés poder-los examinar.

Actualment, aquest model de vàters estan en clara recessió i n'hi ha pocs. Però encara n'hi ha!

Jo els he provat i des que vaig saber quina n'era la causa d'aquella estructura tan particular, me'ls miro amb uns altres ulls. Són peces d'alt valor històric! :-)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sigui alemany o català, aquest simple forat anomenat vàter, excusat,wàter, w.c., comuna, tassa trono etc. és un gran invent i sinó que feríem?. El més antic vist per mi, va ser la comuna, que era una fusta llarga amb un forat al mig i tot el que feias anava a parar al galliner.
Original aquest vàter alemany, avui dia els metges et donen un tubet per possar una mostra dels excrements i així poder-les analitzar.

¡Visca! l'inventor del vàter, que crec que va ser un inglès.
Mª Rosa.