dimecres, 28 de gener del 2009

Més trucs per conviure amb la neu i el gel

Suposo que la major diferència climatològica entre Alemanya i la costa catalana, és la neu i el gel.

Jo mai havia conviscut amb neu i gel com fins ara. I ho miro amb actitud observadora, perquè trobo genial com continuen la vida amb normalitat, encara que nevi sense parar tot el dia...

I m'he adonat d'el millor truc de tots! A les voreres del carrer i de les estacions de tren, no hi tiren sal per a que no hi hagi gel... Hi tiren "sorra granulada"! Bé, no és sorra granulada sinó més aviat pedretes. Deuen ser de material de la zona i n'hi ha per tot arreu. Tenen un diàmetre d'un mig centímetre.

A alguns carrers, hi ha sacs amb pedretes que la gent pot tirar al terra quan sigui necessari...

Realment, és una bona idea per no relliscar!! :-)


Nota: Les pedretes de la foto són volcàniques, ben diferents que les que tiren aquí al terra!

1 comentari:

Anònim ha dit...

En aquests països ja són avantatjats amb el clima del hivern, dons sempre ha nevat hi ja saben tots els trucs perquè la gent continuï amb la vida rutinaria. Ells estan ben preparats, tenen les cases en condicions i poden passar el hivern bé.
Som nosaltres que al no estar acostumats quan neva, tot funciona malament, normalment ens porta molts problemes i pocs beneficis, caigudes, fret, accidents, canonades gelades, etc. i ens arruïnaríem amb la calefacció, dons les cases no estan en condicions. Encara que per uns dies ens fa molta il.lusió.

És veritat una de les majors diferències entre Alemanya i Catalunya és el clima.

Mª Rosa.