divendres, 9 de gener del 2009

Fa fred?

Síííí! Fa molt de fred!!

Quan vaig tornar de Catalunya, vaig notar com l'aire se'm clavava a la cara com si fossin petites agulles... El mateix sento habitualment a les cames...

Avui, al llevar-me i mirar el termòmetre del pati, que està "protegit" i sempre marca una temperatura més agradable, senyalava -9.1º !!

És la més baixa que he vist fins ara!


Fa dies que la temperatura màxima no passa dels -1º o -2º. Això és un problema perquè hi ha aigua gelada i no hi ha manera que el gel es desfaci...

Als mitjans de comunicació, recomanen portar una gorra, ja que el 35% de l'escalfor corporal es perd pel cap.

Així doncs, a protegir-se el cap toca!!! (Quin fred!!)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

...Als mitjans de comunicació, recomanen portar una gorra, ja que el 35% de l'escalfor corporal es perd pel cap...

Per aquest càlcul suposo que els de Mataró (Caps Grossos) en deuen perdre casi un 90%... ;-)

Jordi Girona

Anònim ha dit...

Potser els de Mataró en perdem més pel cap. A mí m'agafa mal de cap i sembla que se'm geli el cervell, de l'aire tant fred que m'entra pel nas.
Això de la gorra ho tindré en compte, encara que aquí no acostuma a fer tant de fred.
Assumpció.

Anònim ha dit...

Dons sí que fa fred!! aquí també han fet uns dies de fred,i ha nevat a cotes baixes com a S. Mateu, però diuen que aviat és normalitzaran les temperatures, avui ja estàvem a 12º, aquests dies enrera a 6º o 7º, el home del temps diu que el diumenge farà sol tot el dia, dons també a plogut.
Això de que l'escalfor corporal es perd pel cap, és cert, ja que els nadons quan neixen els hi possen unes gorretes perquè no perdi'n calor.
El teu pare té cada acudit?, pobres Mataronins, si els hi surt el 90% de la calor per el cap, deuen estar ben glaçats tot l'hiver.
Abrigat bé.
Mª Rosa.

Josep Mª ha dit...

Totalment d’acord Amic Jordi amb la teva teoria.
Aplicant la mateixa per quan tenen malt de cap he arribat a la conclusió que s’han de prendre l’Aspirina que la Bayer anuncia al panells publicitaris, sinó es impossible que els hi passi.
Ex- alumne del Salesians de Mataró.
Josep Mª