dimarts, 6 de gener del 2009

Els Reis han passat... i han portat plantes!

Em preguntava com seria la diada dels Reis a Alemanya...

Doncs bé, els Reis han arribat... però en un format molt més reduït del que havia vist fins ara i molt pel·liculero...


Han trucat a la porta i han aparegut els Reis, en format infantil. Han cantat una cançó, han llegit unes paraules plenes de bons desitjos i han ofert una guardiola per fer un donatiu. Cal destacar que el Rei Negre aquí és pintat! I porta un mini-botafumeiro que ha deixat tota la casa perfumada d'encens.

Els acompanyava un adult que amb un guix anotava a la porta de les cases que havien passat per allà: 20 * C + M + B * 09. És a dir, l'any en curs i les sigles dels tres reis mags: Melcior, Gaspar (en llatí deu ser Caspar) i Baltasar.

Per altra banda, els Reis m'han portat color verd!


La planta de la foto no necessita gaire llum per viure feliç i això és ideal per proporcionar verd al menjador.


Les plantes són realment beneficioses en una casa:

- Renoven la qualitat de l'aire:
A través de la fotosíntesi (durant el dia) transformen el diòxid de carboni en oxigen. Hi ha plantes, com les orquídies, que aquesta tasca la fan per la nit.

- Generen humitat l'ambient:
La qual cosa és beneficiosa per a la salut.

- Neteja l'atmosfera:
Aquella sensació d'ambient carregat que produeix cansament, es pot evitar posant plantes a casa. Redueixen la presència de fum, microorganismes i pols... fins un 20%!

- Redueix el soroll:
És a dir, quan una habitació fa soroll de buida, necessita una planta!

- Millora l'ànim i el benestar:
Les plantes tenen efectes psicològics i anímics positius. No cal tenir contacte amb les plantes, però el fet d'estar en una mateixa sala, fa que l'estrès disminueixi i el nivell de relaxació i ànim augmentin. Tot això ajuda a incrementar la concentració i a que els malalts es recuperin abans. Per tant, en una oficina hi hauria d'haver sempre plantes i en un hospital s'han de portar plantes i flors als pacients!


Per tot això, estic realment contenta que els Reis m'hagin portat plantes, ja que és com dir que m'han portat un auguri per a bona salut anímica i física! :-)

I a vosaltres, què us han portat? Si no us han portat plantes, no us preocupeu i cuideu les que teniu o compreu-ne de noves.

El missatge del dia és: "Poseu plantes a les vostres vides!" :-)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Un dia de reis molt original, no havia vist mai un rei negre amb un botafumeiro, això sí ara tens tota la casa perfumada d'encens i no ha faltat la guardiola per fer el donatiu.

Tens raó, la naturalesa és sàvia, les flors i plantes que tenim a casa no serveixen només per decorar, sinó que també és indispensable per la nostra salut,
però en el procés de fotosíntesis, les plantes al rebre llum solar absorbeixen el diòxid de carbono i alliberan oxigeno, per això a la nit al no rebre llum el procés s'inverteix, per l'ho tan és millor no dormir amb flors. A els hospitals a la nit deixen els rams a els passadissos.

Anar a la muntanya és la millor teràpia per la nostra salut.

Mª Rosa.

Anònim ha dit...

També has viscut el dia de Reis una mica especial i diferent. Van per a totes les cases amb els seus bons desitjos?. Tothom té les seves pròpìes tradicions i val la pena preservar-les i no deixar-les morir.
L'efecte de les plantes és molt beneficiós. I el de la muntanya hauria de ser perfecte, ja que els arbres i plantes són com els nostres pulmons, però tinc entés que els boscos absorveixen tota la contaminació de les ciutats i per tant no és tant perfecte com sembla.
Assumpció.

Alícia ha dit...

Ja torno a ser aquí! ja veig que el teu cap d'any va ser més divertit que el meu. No sé què vam fer aquest any que a les 10.30 ja estàvem de sopar i mig clapant. Les 12 no arribaven mai! I després... de pet a dormir! O sigui que ja veus...
Els reis han estat generosos, com cada any. Deu ser que ens portem molt bé! jejejeje