dimarts, 20 de gener del 2009

Deutsch - Alemany - Deutsch

Ja torno a estar contenta amb les classes d'alemany... :-)

El dijous passat, el professor ens va preguntar què tal havíem trobat la primera lliçó. La gent va respondre de forma majoritària dient que havia estat massa ràpid.

Certament, jo estava molt angoixada i estressada perquè no tenia temps de seguir les classes, i em perdia moltíssim amb el vocabulari i totes les noves estructures gramaticals, causades pel salt de nivell que em vaig veure forçada a fer.

Em vaig trobar a la meva antiga professora que es va disgustar molt quan li vaig explicar els problemes amb la velocitat i la gran quantitat de nova informació del curs.

Per sort, ahir el professor va canviar l'estil. Ha passat a dedicar més temps a explicar el vocabulari. I dóna més temps per a que la gent pregunti els seus dubtes. Potser farem menys exercicis, però estic convençuda que amb aquesta nova velocitat aprendrem tots més i millor...

A classe hi ha gent molt bona, però també hi ha gent que té els mateixos problemes que jo. Tots estem allà per aprendre i el que cal és divertir-se mentre s'aprèn. La setmana anterior jo havia estat realment angoixada perquè no podia seguir les classes de la forma esperada.

I ahir vam fer l'examen corresponent al primer tema.

Avui, el professor ha vingut tot content i ens ha preguntat la nostra opinió sobre l'examen. La resposta majoritària sobre el nivell ha estat: "mitjà: ni fàcil, ni difícil". El professor després ens ha felicitat a tots dient que realment hem estudiat el cap de setmana i que estava molt satisfet amb el progrés demostrat.

Jo també he format part d'aquest progrés positiu! :-)

I m'he animat. M'he relaxat i he trobat que puc seguir millor les classes. Sento que torno a poder millorar el meu nivell d'alemany...

Com diuen els catalans: "De mica en mica s'omple la pica".

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I és veritat que "de mica en mica s'omple la pica" i així tot anirà bé i més si et relaxes i no t'angoixes, dons si estàs animada i veus que pots seguir amb les classes, al final te'n sortiràs o sigui qué et desitjo el millor per aquest curs encara més difícil que els anteriors.
M'alegra que tornis a estar contenta amb les classes d'alemany.
Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Ho sabia!!!
Me n'alegro!!!
I no visquis tant engoixada.
Hi ha una dita que diu: Quan arribem al riu, ja travessarem el pont. Aquesta dita m'agrada i és ben certa.
Assumpció.