divendres, 23 de gener del 2009

Caminar per qualsevol terreny

Si l'altre dia us vaig mostrar unes cadenes per a les sabates, avui us mostraré el que més utilitza la gent: Bastons! (Anomenats: Laufstöcke)

Fixeu-vos en la foto del grup del curs de "caminades nòrdiques" de la Universitat de Paderborn:

La gent porta aquests bastons per tot arreu: tant per caminar per la muntanya, com per anar d'excursió com per anar a comprar per la ciutat.

A diferència de les cadenes, aquests bastons els porten gent de totes les edats: joves, adults i persones d'edat avançada. Si es tracta d'anar a comprar, evidentment, els porten la gent gran. I si es tracta de passejar per la muntanya, els porten gent de totes les edats.

Són uns bastons de format metàl·lic que tenen una característica especial: La punta és de goma i és multi-terreny. A la foto ho podeu veure amb detall:

Ah! I sempre caminen amb dos bastons! Sense cap mena de vergonya... Fins i tot la gent gran! :-)

Com sempre: la seguretat és molt important pels alemanys.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si hi ha tanta neu la gent té cura de ella mateixa i de tenir seguretat, sigui porta'n sabates amb cadenes o aquests bastons que semblen molt segurs.
Aquí fa un parell de dies que les temperatures són altes 18º 19º, però l'home del temps diu que demà vé un front de tormentes de vent anomenades "Ciclogènesi" que desenvoluparà una borrasca que afectarà a Galicia, Astúries i al nord-est de Catalunya amb un vent de 100 a 150 Km. hora i onades de 12 m.El vent és molt molest, apart de fer mal, dons el últim temporal de vent i la força de les onades, va devastar el fons marí de les illes Medes a la Costa Brava, fen destrosses a platges i passeigs.
Espero que amaini el vent i que el home del temps s'hagi equivocat.

I tu fes com els alemanys, vés en compte amb la neu.
Mª Rosa.