dilluns, 19 de gener del 2009

Begudes alemanyes...

A Alemanya s'estilen molt les begudes amb gas. Si es demana una aigua, te l'ofereixen directament amb gas. Per demanar-la natural, s'ha de demanar sense gas... Fins aquí tot correcte, com ja havia comentat anteriorment...

Ara bé, el que a mi m'ha sorprès és el tema dels sucs! Els agraden molt els sucs: suc de taronja, suc de poma, suc de pinya, suc de plàtan i cirera, etc. Evidentment, els sucs els compren en tetrabrick, exactament igual que nosaltres.

Com se'ls beuen? Doncs aquí és on hi ha més varietat:

- 100 % suc (cas poc habitual)
- 33% suc i 66% aigua (amb gas o sense)
- 50% suc i 50% aigua (cas força habitual)
- 66% suc i 33% aigua (cas poc habitual)

Als llocs "públics" tipus McDonald's, on la gent es pot posar la beguda que desitgi, la gent acostuma a mesclar els sucs amb aigües.

Cal afegir que les begudes de la casa Coca-Cola se les beuen tal qual, sense afegir-hi aigua.

A més a més, ara que fa fred, la gent no es posa aigua de l'aixeta completament freda. Se la posen fins i tot tèbia! I si han d'anar a la muntanya o algun lloc on faci fred, intenten portar l'aigua calenta (i que mica a mica s'anirà refredant)

Tot són costums...

1 comentari:

Anònim ha dit...

La beguda més important per l'organisme és l'aigua o sucs naturals.El consum d'aigua mai no s'ha de limitar ben al contrari, un litre i mig seria la quantitat ideal. L'aigua amb gas té grans quantitats de sal. Els sucs envasats solen tenir molt de sucre.
És ben extrany que els alemanys tinguin tanta afició per les begudes amb gas, amb moderació rés fa mal, però nomès amb moderació.
També ting entès que una de les begudes preferides és la cervesa, diuen que es bona per la salut, però també en moderació. Les begudes millor que siguin light, poc alcohol, poca cafeïna i poc gas.

Mª Rosa.