dissabte, 27 de desembre del 2008

Menjant fins a rebentar

Ahir va ser el dia de Sant Esteve...

Tradicionalment, en aquesta data es menjaven els canelons amb les sobres del dia de Nadal. Però avui en dia, es fa un àpat amb menjars tan exquisits i deliciosos com el dia anterior...

Quan vam arribar al lloc de reunió familiar, vam comprovar com la decoració nadalenca seguia per tot arreu, per recordar que les dates són encara molt senyalades. Des de la finestra es veia un Pare Noel que havia rebentat de tot el que havia menjat el dia de Nadal. Per sort, n'hi havia un altre que havia resistit i que mirava atentament tot el que fèiem.


Una vegada la família sencera vam haver arribat i tot va estar a preparat, vam començar a dinar. El primer plat va ser un aperitiu de categoria amb marisc i salsa de romesco. Per llepar-se'n els dits!


El plat fort però, era una paella marinera! La vam menjar al restaurant "Txoko Pakito", on el cuiner la fa deliciosa, però mai la tasta perquè no li agrada! Per sort, es va deixar fer una foto per recordar... :-)

Jo no vaig poder resistir la temptació de menjar fins quasi rebentar, ja que això no té res a veure amb la cuina alemanya! Això és molt millor!

Com totes les reunions familiars, l'ambient estava una mica carregat i vam haver de ventilar durant uns moments. Per protegir la salut dels més grans, vam optar per tapar-los fins al coll amb tot el que vam trobar!


Les reunions familiars d'aquests dies han estat molt emotives i el menjar que ha aparegut a taula una meravella.

Desafortunadament, aquest ritme no es pot mantenir i ara cal una dieta depurativa. Per això, ahir ja van preparar fruita de tota mena, per començar a fer bondat! :-)


No sé per què, però aquest any he trobat el menjar especialment bo i he menjat més que mai. Mmm... Deu ser que la cuina de casa nostra és la millor? Qui ho sap?!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per nosaltres el menjar d`aquí és el millor i sinó pregunta-li als estrangers, ja que quan venen aquí se`n llepen els dits.

Déu n`hi do!, els plats que ens mostres de Nadal i Sant Esteve.
Ja sabíem que a en Pakito això de cuinar és una de les coses que més l`hi agrada. Si els alemanys ens veiessin per un forat, al.lucinarien.

Per Nadal, el cuiner Josep Mª, ens va preparar, la típica sopa de galets, espàrrecs amb pernil i filet al pebre verd.
Per Sant Esteve, entremesos, canelons i calamars farcits i amb tot això els típics postres.
Quín empatx!!!!

Mª Rosa.