divendres, 5 de desembre del 2008

Glühwein


Ara és època de Nadal i a tot arreu hi ha "mercadillos nadalencs".

Com són els "mercadillos"? Doncs tenen botiguetes en les que venen productes nadalencs i altra mena de productes (em recorden a les paradetes que es posen de tant en tant en la "Rambla de Santa Mònica" de Barcelona). També hi ha parades per menjar i beure.

El menjar de les parades és el típic: Entrepans de Frankfurt (que aquí anomenen "Wiener", és a dir "Vieneses", de Viena). I la beguda típica és... El Glühwein!

El Glühwein és una beguda dolça basada tradicionalment en vi negre i que actualment també està disponible en vi blanc. Conté un munt d'espècies, però la principal és la canyella. Es beu ben calent, en una tassa que aguanti bé la temperatura i és el complement ideal d'aquesta època de l'any.

Està disponible a tots els mercats nadalencs i en totes les trobades d'amics i familiars que es realitzen aquestes setmanes. Si es pren a casa, es pot acompanyar d'un munt de galetes que són també considerades típiques. La meva definició d'aquestes galetes? Tenen el mateix gust que els polvorons, però tenen forma i consistència de galeta. La canyella és, un cop més, l'espècie dominant. També hi ha galetes amb cobertures de xocolata i altres varietats, totes elles segurament delicioses.

Pel que sembla aquesta beguda, és una de les coses que els alemanys associen al Nadal... I està bona!!! :-) Crec que val la pena provar-la! :-)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Munich i els seus voltants, deu estar impressionant en temps de Nadal, amb els seus Mercats Nadalencs, arbres, i carrers il-luminats.
Aquí, el sistema d`il-luminació serà una mica trist, per allò de la crisis, només l`encendran tres hores per la tarde, de 6,3Oh. a 9,30 h., i per els voltants de Nadal, fins a la 1 h. de la matinada.
Per el que dius, aquestes galetes deuen estar buníssimes i el vi amb espècies també.
Gaudeix força aquet temps de Nadal.

Mº Rosa.

Anònim ha dit...

Me he deixat de dir-te, que la infusió estava buníssima, tenia gust a una espècie de té.
Mª Rosa.

Anònim ha dit...

Llàstima que no pugui arribar a través del teu blog perquè m'encantaria probar el típic vi de Nadal. Tú l'has provat?
Pel que fa al mercat de Nadal, em sembla que aquí ja estem prou surtits de productes i no deu tenir res a envejar als d'Alemanya.
Bon Nadal per a tothom!!
Assumpció.