dimecres, 10 de desembre del 2008

En temps de crisis...

Ahir li vaig confirmar a la professora que faré el següent curs d'alemany, també en horari de tarda. Va estar molt contenta perquè sembla que la crisi també ha arribat a la gent que fa cursos a l'escola d'idiomes.

Portem dos dies seguits parlant sobre la crisis...

Abans d'ahir, la professora ens va preguntar si temíem per la nostra feina. La resposta va ser un sí contundent. La gent va començar a dir que a les seves empreses flaquejaven els clients, o que havien tancat l'aixeta dels diners. Cal recordar que aquesta àrea té moltes empreses que es dediquen al sector de l'automòbil, que està severament tocat.

A més, per la gent estrangera amb el nostre nivell d'alemany (que no és especialment elevat), crec que la situació és una mica més complicada que pels alemanys. Però això són només especulacions meves. Crec que Munich té més d'un 20% de població estrangera i segurament molta d'aquesta gent està correctament formada a altres països... Tot això són especulacions meves, a les que no cal fer gaire cas.

El que em va fer més gràcia va ser que ahir va tornar a aparèixer el tema de la crisi. La professora està preocupada per saber si el proper bimestre s'impartirà el seu curs o si el trauran per falta de gent. I va relacionar-ho amb la taxa de natalitat. Va dir que Munich és una de les ciutats alemanyes on la taxa de natalitat és més alta. I va dir que els moments de falta de feina, eren ideals per tenir criatures. Com que no hi ha feina, la gent es pot dedicar a cuidar-les i a donar-les l'educació necessària, cosa que si ambdós pares treballen, resulta molt més complicat. Evidentment, si es pot estar per una criatura, no cal pagar cangurs ni confiar en els avis... Des d'aquest punt de vista, no tenir feina significa tenir temps, i tenir temps és bo per als nens.

Sincerament, em va sorprendre molt la relació. La tornaré a apuntar, per remarcar-la! :-P

Si no hi ha feina => És moment de tenir criatures

La trobo una frase realment interessant... Em pregunto si ho diria seriosament o si estava de conya... I vosaltres, què en penseu?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Crec que no tenir feina, és no tenir diners. Avui dia si una parella, nomès treballa un, ho té una mica difícil, ja que ha de guanya un bon sou, per mantenir una família. Els col.legits, guarderies les vivendes, el menjar, tot està desproporcionat al que es guanya.

Avans era diferent és deia " a on menjan tres i menjan cuatra"

La professora tan sols crec que te raó, que els nens estan millor amb tots els sentits, amb els pares. ( Però amb la butxaca plena)
Per altre banda crec sincerament que estava de CONYA.

Jo amb temps de crisi m´abstendria de tenir fills.
Mª Rosa