divendres, 26 de desembre del 2008

El dia de Nadal

Ahir va ser el Dia de Nadal...

Va ser un Nadal igual que el viscut els darrers anys. Vaig intentar gaudir-lo al màxim perquè cada any em pregunto: "Serà el proper Nadal igual que aquest?" I com que fins el Nadal de l'any que ve falta tot un any sencer, que és molt de temps i en el que poden passar moltíssimes coses, val la pena viure'l al màxim.

He intentat captar l'essència en format gràfic, que és la millor forma de guardar els records dels bons moments...

De bon matí, vaig comprovar com el Pare Noel havia passat per casa i havia deixat unes bossetes amb regalets. Em vaig fer una foto per immortalitzar el moment... :-)

Després, vam anar a casa de la família i allà tenien un tió al que li havien estat donant pa sec durant les darreres setmanes. Se'l veia un tió maco i somrient. Així que el van posar a cagar... I renoi si va cagar! Els nens petits van quedar encantadíssims amb la gran quantitat de cosetes que va cagar.

Finalment però, es va sentir una mica de pudor i va resultar que va deixar els regals per un altre any i va quedar completament buit. Això sí, estava igual de somrient que el primer instant.


Després de fer cagar el tió, va començar el dinar. El menú típic de casa nostra està format per:

- Escudella amb carn d'olla
- Gambes
- Pollastre

Tot això està regat amb un bon cava (habitualment un Codorniu). Hi ha gent que prefereix altres begudes edulcorades. Jo, com que sóc rara, prefereixo l'aigua... :-)


Al final, van aparèixer els dolços per excel·lència del dia de Nadal: les neules i els torrons. A mida que la taula va anar quedant més buida, es va poder veure millor la decoració especial: estovalles nadalenques i espelmes ben grosses. S'ha de dir que la taula feia constantment molt de goig.


Una vegada vam haver dinat, va ser hora de fer repartir els regalets que el Pare Noel havia deixat a cada casa. A casa de la meva cosina, que és una fredolica de cuidado, va deixar una bufanda i un barret per mi! Sempre m'ha sorprès! Com és possible que sàpiguen que a Alemanya fa un fred que pela? Que bé que m'anirà!! Em podré abrigar de dalt a baix! I si plou, no em mullaré, que el barret és impermeable! :-)

Quan tots els paquets van ser oberts, va ser l'hora de jugar al Bingo. Aquí no ens estem per mitges tintes i juguem amb calers de debò!


Jo no vaig tenir gaire sort. Tot i que vaig cantar una línea, en total vaig perdre 15 euros. Hi va haver gent que va guanyar uns 40 euros! I gent que segurament va perdre més diners. De fet, té la seva gràcia.

Com juguem al Bingo? Ho tenim força automatitzat, ja que va anys, quan vaig començar a la Universitat, vaig fer la meva primera aplicació gràfica en Visual Basic! Me la miro i veig que està feta per una ressolució de 800 x 600, però funciona la mar de bé! :-)

Cada any, quan em sento cantar línies i bingo, estic orgullosa de la meva pimera aplicació visual! :-)


No sé com són els Nadals a Alemanya. No sé si a les altres cases és igual. Però a la meva família sempre han tingut aquest format i a mi m'agrada; m'ho passo bé.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A totes les cases es viu el Nadal rodejat de la família, encara que cada vegada, la societat sigui més egoista i visqui només per ells i agafin aquest dies per anar.se`n de vacances, trencant la tradició.
Per mí és una festa per estar en família, una de les festes més boniques del any, encara que quan falta un ésser estimat sigui de les més tristes.

Festes de Pau Amor i Alegria, però aquest món cada vegada més, és de mals sentiments, egoistes i malagraïts.
Encara que hi ha un refrany que diu " Ser bo, no és tan bo".
ja que es pateix més.

Mª ROSA.