divendres, 12 de desembre del 2008

Alles weiß!

Tinc la sensació que avui és un d'aquells dies de somni per a tots els nens i pels que ja no ho són, tal com és el meu cas...

Ahir era un dia normal i corrent. El cel estava gris, tot tenia el seu color habitual... i avui, al llevar-me... Tot està blanc!!!

Ha estat nevant durant tota la nit i ara tot és realment blanc, blanc. Un paisatge preciós que no es veurà fins que es faci de dia, ja que a hores d'ara encara és fosc... Ho podeu veure en el mapa que us he posat on es veu clarament on és fosc i on és de dia. Per cert, fixeu-vos en la quantitat de llum que té la foto de la zona "fosca". Diria que on més llum hi ha és a l'àrea de Nova York.

Intueixo que avui serà un dia espectacular pels nens, ja que deuen anar a dormir aviat i es deuen llevar card, perquè necessiten dormir moltes hores per poder rendir. Així doncs, quan es llevin diran: "Alles weiß!" (Tot blanc!)

A més a més, ja sé què significa l'expressió "Obrir els carrers!" ;-) Com que tot està blanc, si no passa la màquina lleva-neus que tira sal i "obre" els camins, tot estaria completament blanc i cap cotxe podria circular sense seguretat de saber que no patinarà... Però això els nens no ho veuran, perquè quan es llevin, els carrers ja estaran oberts! ;-)


Ahir em preguntava a quina hora es fa fosc a Catalunya... Aquí es comença a fer fosc cap a les 16.00 i uns minuts més tard, tot està completament fosc!

De fet, aquí avui el sol sortirà a les 07:56 (Sonnenaufgang) i es pondrà a les 16:21 (Sonnenuntergang). O sigui que encara que ara mateix tot està blanc, no començarà a lluir fins a les 8 del matí!

Que poquetes hores de sol que hi ha!!! Per aquest motiu, considero molt més espectacular el canvi: "ahir tot era marró i avui tot és blanc"... És espectacular!

Veurem quants dies durarà!! :-) Mentrestant... A gaudir de l'espectacle natural que ofereix la neu! :-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Al Montseny també ha nevat!!. Aquí no, peró la temperatura de bon matí és de 4º o 5º. A Mataró que hi fa més fred ahir estaven a 1º i avui segurament que també. Com pots imaginar, això és fred.
A vegades vaig a Mataró cap a 2/4 de sis i ja és una mica fosc, pels voltants de les 5 comença a fosquejar peró molt més tard que a Alemanya.
Em pregunto quina temperatura deveu tenir a hores d'ara.
Fins... ja falta molt poc!
Assumpció

Anònim ha dit...

Ja m`estranyava que ha on vius, no estes tot nevat, i sí que deu ser bonic tot blanc, ja que per aquí a baixat la temperatura, dons a nevat al Pirineu, al nord d`Espanya i al Montseny. I les pistes d`esqui ja funcionen, cosa que els altres anys les obrien el mes de gener, però la neu ha vingut més aviat. Ara a les tres de la tarda a la s`ombra estem a
12º, però fa un solet molt agradable.
Aquí es comença a fer fosc a 2/4 de sis i a les sis ja es fosc del tot.

Desitjo que gaudeixis força de la neu i els seus paisatges.

Mª Rosa.